Q&A - Care va fi tendinta fondurilor mutuale in acest an


Fondurile de investitii din Romania au incheiat un 2010 in care activele au ajuns la nivele istorice. Citeste estimarile specialistilor consultati de wall-street.ro privind dinamica acestei industrii, surprizele posibile, tendinta administratorilor de fond si recomandarile de investitie.

4 Vor aparea noi fonduri inchise? Sunt aceste produse alternative viabile pentru investitori?

Mihail Ion presedinte, Raiffeisen Asset Management
Exploatarea potentialului industriei fondurilor mutuale s-ar putea manifesta atat printr-o prezenta mai importanta a mai multor banci in industria fondurilor, cat si prin aparitia altor produse de nisa, care pot fi structurate sub forma unor fonduri inchise, lansate de catre jucatorii mai mici.
Razvan Rusu director de investitii, Certinvest
Fondurile inchise au cateva caracteristici care le fac atractive pentru investitori, cum ar fi o flexibilitate mai mare a politicii investitionale fata de fondurile deschise, posibilitatea de a concentra investitiile in cateva instrumente in care clientii si administratorul cred, si o emisiune discontinua de titluri.

Aceste elemente le fac adecvate pentru clientii care au o intelegere mai buna a pietei si care doresc o tematica specifica. Astfel clientii Certinvest de conturi individuale (suma minima 100.000 RON) au expuneri substantiale pe fondurile noastre inchise, obtinand perfomante solide.
Claudia Racovitan director general, Intercapital Investment Management
Dupa succesul din anul 2010 al iFond Financial Romania si iFond Gold, sunt convinsa ca in 2011 vor aparea noi fonduri inchise, care vor fi cotate la bursa.

Produsele au fost foarte bine primite de investitori iar daca administratorii de fonduri vor iesi pe piata cu propuneri atractive, cu siguranta vor atrage bani.

Fondurile inchise, si mai ales cele cotate la bursa, reprezinta un excelent instrument de diversificare a portofoliului iar investitorii vor cauta astfel de produse pentru investitii.
Maria-Magdalena Sirghe presedinte CA, Vanguard Asset Management
Este posibil sa apara noi fonduri inchise daca acestea vin cu o oferta de investitii viabila pentru anumite nise ale pietei.
Florin Dolea director executiv, Pioneer Asset Management
Aceste produse nu sunt destinate publicului larg si de aceea sunt de mai mic interes. Cu toate acestea, ma astept sa fie lansate noi fonduri inchise care sa se adreseze unor segmente de nisa neacoperite in prezent.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri