Targ de-o schioapa, la Carturesti

Targ de-o schioapa, la CarturestiIntre 26 mai si 1 iunie, Mansarda Verona va fi plina de povesti si jucarii. Carturesti a pus la cale un targ pentru copii, a pregatit workshop-uri si ateliere de lectura, a organizat impreuna cu designerii de la Kihi-Kiha o expozitie de obiecte handmade cu vanzare si am creat in Gradina Verona o zona speciala de joaca.

De asemenea, a umplut rafturile cu peste 1.000 de titluri in limba romana si 800 in limba engleza si franceza, toate cu un discount special - cele mai noi enciclopedii, benzi desenate si carti de dezvoltare personala, desene animate si muzica pentru copii. Nu lipsesc jocurile educative, de creatie, de indemanare, de dezvoltare a personalitatii, de strategie, de memorie, jucariile, figurinele, gadgeturile si decoratiunile.

Ma joc, deci invat, la Diver

Ma joc, deci invat, la DiverVineri, 28 mai, Diverta Vitan te asteapta sa preintampinam Ziua Copilului incepand cu ora 16.00, prin joaca, printr-o demonstratie cu roboteii de la Smart Toys, iar pentru fetite am pregatit papusile speciale Paola Reina.

Un eveniment similar va avea loc si pe 29 mai in Diverta Baneasa si Diverta Vitan, incepand cu ora 11.00 pana la ora 15.00, in Diverta Magheru dupa ora 16.00, iar sambata, pe 30 mai, Diverta Plaza si Diverta Magheru te asteapta de la ora 11.00 pana la ora 13.00.

Pentru ziua de 29 mai, Diverta a mai pregatit pentru cei mici inca o surpriza. In Diverta Magheru si in Diverta Plaza copiii sunt asteptati sa participe la o activitate inedita: vor desena pe niste sacosele ecologice, iar produsul final va fi comercializat in magazine.

Tot pe 29 mai, incepand cu ora 16.00, la Diverta Mall si la Diverta Baneasa veti fi antrenati alaturi de micutii sarbatoriti in completarea in puzzle, castigatorii urmand sa fie premiati cu un puzzle urias.

Pe 5 si 6 iunie Diverta Plaza si Diverta Baneasa va asteapta la lansarea cartii “Sentimentele oamenilor sunt desenate pe cer” a Andreei Mihaela Stan, aceasta lansare de carte adresandu-se in special adultilor, dupa care copiii vor fi antrenati de catre “Zana Norilor” in diferite joculete (pentru ca e luna copiilor).

Diverta le face cadou copiilor locul unde pot gasi o gama completa de jocuri si jucarii prin zona de experienta “Ma joc si invat“. In aceasta zona, copiii gasesc produse care le dezvolta imaginatia si abilitatile in activitatile de la scoala sau de acasa, intr-un mod specific varstei – educatie prin joc.

Zona ofera copiilor un spatiu special amenajat pentru ei, cu jocuri si jucarii interactive (de tipul hobby, creativ-educativ, jucarii pentru fetite, pentru baieti sau pentru bebelusi sau Playmobil).

In zona “Ma joc si invat”, copiii pot desena, se pot juca inteligent si isi pot face noi prieteni. Spatiul interactiv este proiectat si amenajat special pentru ca cei mici sa-si poata exersa creativitatea, in timp ce parintii au libertatea necesara pentru a se pune la curent cu noutatile din domeniile favorite.

Cismigiul Copiilor - un parc de poveste

Cismigiul Copiilor - un parc de povesteDe noua ani, la inceputul verii, ArCuB transforma pentru o zi Gradina Cismigiu intr-un parc de distractii, in care isi dau intalnire povestile, teatrul, muzica, dansul si jocul.

Cei mici sunt invitati la scenele amplasate in vecinatatea Chioscului si langa Platan, pentru a canta si dansa pe melodiile unor trupe indragite, dintre care amintim: Corurile de copii Bim Bam, Allegretto, Meloritm, Doremi, Ansamblul artistic de copii Andantino, solista vocala Sanziana, Studioul coregrafic Reverance, Scolile de dans Mondodance si Sobis. Concertul trupei Blaxy Girls va incheia programul artistic intr-o atmosfera de neuitat.

Spectacolele de teatru pentru copii sunt nelipsite din programul nostru. Sarbatorim impreuna cu Abracadabra, Teatrul Masca - Clovnii, Teatrul Tandarica – Capra cu trei iezi, Teatrul Ion Creanga - In gradina va poftim / Ca-i vremea sa povestim.

La Cetate, Compania de spectacole Arleking prezinta spectacolul “Scufita rosie” ,iar trupa de teatru Muschetarii – “Printul fermecat si Cavalerul Jucariilor”. La Ciuperca ii gasim pe Spiridusii povestilor si MagicArt cu spectacolele Caravana Veseliei si Lupul Buclucas.

In zona Debarcaderului ne intalnim cu Hodoronktronk’s world si spectacolul Capra si iezii si cu trupa Zurli. La intrarea din Bulevardul Elisabeta coloreaza atmosfera cei de la Adetino si Marionetele Rolling Strings. Aleea Trandafirilor gazduieste Compania de arta Studio 24 cu spectacolul D’ale lui Pacala, precum si experimentele amuzante ale profesorilor trazniti de la Fun Science.

Pe Aleea Desenului puteti admira expozitia de desene, iar pe Podul Artelor artistii plastici picteaza spre incantarea trecatorilor. Parada majoretelor si a fanfarei promit o atmosfera de sarbatoare. De asemenea, cei mici sunt asteptati sa participe la ateliere de creatie: pictura, origami, modelaj si confectionat papusi.

O noutate a acestei editii este Ferma Animalelor. Spre incantarea celor mici, iepurasi, ieduti si porcusori de Guineea pot fi admirati si hraniti intr-o zona special amenajata in vecinatatea Chioscului.


Rasfatul copiilor, la Baneasa Shopping City

Rasfatul copiilor, la Baneasa Shopping CityBaneasa Shopping City deschide incepand din acest week-end o serie de activitati dedicate copiilor, pentru ca petrecerea celor mici sa dureze nu o zi, ci intreaga luna iunie.

Pentru ca intrebarea „Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?” este pe buzele fiecarui copil, Baneasa Shopping City doreste sa dea o mana de ajutor celor mici. Astfel, incepand cu week-endul 29-30 mai si continuand cu urmatoarele trei week-enduri din luna iunie, intre orele 13 si 20, copiii vor avea ocazia sa descifreze misterele unora dintre cele mai dorite meserii: doctor, bucatar, politist sau artist. In spatii special amenajate cu decorul specific fiecarei ocupatii, cei mici vor primi raspuns direct de la specialisti la toate intrebarile care ii preocupa si vor experimenta in siguranta ce presupune fiecare din meserii.

Mai mult, in week-endul 29-30 mai, in Baneasa Shopping City, va fi organizat si un targ de jucarii și hainute pentru copiii cu varste de pana in 14 ani. Cei care vor expune produse special dedicate copiilor sunt: Ecco, Du Pareil Au Meme, Okaidi, Reserved, Mini Blu, Diverta, Exotique, Gap, Picioru Gras, Champion, Pixel, Marks&Spencer și Bellagio Casa.

Chiar de ziua lor, pe 1 iunie, copiii sunt asteptati alaturi de parintii lor in Food Court Baneasa Shopping City, incepand cu ora 17:00, la petrecere costumata.

Copilarie fara varsta la Institutul Geologic al Romaniei

Copilarie fara varsta la Institutul Geologic al RomanieiCei mici sunt asteptati la Institutul Geologic al Romaniei, sambata, 29 mai, de la 11.00, la atelierul de creatie „Un desen de... 30 de metri”. Timp de aproape o ora, cei cu varste cuprinse intre 4 si 6 ani isi vor pune la incercare creativitatea si indemanarea pentru a asterne pe hartie „Lumea copilariei”.

De la 12.00 incepe o „Aventura la Muzeu”, program educativ pentru copiii cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani. Cei mici sunt invitati sa faca o incursiune in lumea minunata a geologiei. Li se vor dezvalui tainele evolutiei vietii pe pamant, de la formarea planetelor, a mineralelor si a rocilor, pana la aparitia omului. Un element de atractie il va constitui „Tara dinozaurilor”. Aici, copiii vor face cunostinta cu dinozaurii descoperiti pe teritoriul Romaniei, se vor putea fotografia cu ei si vor primi fise educative de lucrat acasa.

Punctul de plecare va fi Sala de Fluorescenta, grupurile de cate 7 copii fiind preluate de catre un geolog cu care vor reconstitui „spirala vietii”.

Duminica, 30 mai, sunteti asteptati cu mic, cu mare, de la 11.00, la spectacolul de echilibristica, acrobatie si jonglerie oferit de trupa de circ a Fundatiei Parada.

Dupa spectacol, respectiv intre 12.30 si 13.00, urmeaza „GeoGhicitoarea”, un concurs cu premii dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani.

Happy Planet - cel mai mare loc de joaca pentru copii

Deschiderea Parcului Happy Planet in aer liber se va face de ziua copilului, pe 1iunie. Parcul se va intinde pe o suprafata de 1.000 mp, fiind situat langa locului de joaca din interior, care va fi si el mai mare, de aproximativ 900 mp.

Pentru data de 1 iunie, Happy Planet a pregatit pentru micutii clienti cadouri surpriza, vata de zahar, popcorn, inghetate si alte bunatati, iar animatia si buna dispozitie va fi sustinuta de personajele indragite din desene animate care ii vor picta, le vor face baloanele in forme diverse, vor desfasura concursuri, vor dansa, totul pana seara tarziu.

Cele 3 tobogane gonflabile, trampolina, peretii de catarat, leaganele, casutele, circuitul de masinute electrice si multe alte posturi de joaca asteapta sa inceapa distractia.