Sectorul Fintech a cunoscut o expansiune semnificativa in urma careia au aparut numeroase oportunitati, activitatea startup-urile si atentia investitorilor orientandu-se catre industrii precum cea a asigurarilor sau a dezvoltarii interfetelor de programare pentru aplicatii. De exemplu, startup-ul suedez BIMA care se ocupa cu micro-asigurari mobile, a atras investitii de peste 55 de milioane de dolari in acest trimestru, iar Gryphon Group Holdings, a atras 229 de milioane de dolari de la fonduri de investitii de private equity. Implementarea directivei PSD 2 si negocierile privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana au fost factorii care au influentat aceasta evolutie a industriei.

"Anul urmator vom vedea schimbari considerabile in peisajul serivicilor financiare din Europa, aduse de catre implementarea directivei PSD 2 si negocierile privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana. Aceste evenimente vor crea noi oportunitati pentru piata serviciilor financiare, dand nastere unor modele de business inovatoare si investitiilor pe termen lung catre noi zone" a declarat Tom Roberts, reprezentant KPMG in Regatul Unit al Marii Britanii.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Zapp2Photo / shutterstock.com