Alex Holmes, CEO MoneyGram International: Transferurile digitale aduc in acest moment 16% din venituri. In 5 ani vor reprezenta 30-40%

Dincolo de impactul pe care tehnologia il are asupra sistemului financiar, cu numerosi jucatori noi aparuti in piata ce promit sa schimbe radical experienta consumatorilor, Alex Holmes, CEO MoneyGram International, este de parere ca numerarul inca are un cuvant important de spus, 84% din veniturile din transferuri ale companiei pe care o conduce fiind obtinute in urma operatiunilor cu cash.

MoneyGram, una dintre cele mai mari companii de transfer de bani, tureaza motoarele digitalizarii avand in vedere ca in industria din care face parte au aparut din ce in ce mai multi jucatori ce se lupta pentru o cota de piata cat mai mare, lansand in piata servicii 100% digitale.

"Este clar faptul ca exista jucatori digitali noi pe piata care vin cu servicii ale caror costuri sunt reduse pentru consumatori. Acest lucru reprezinta un aspect important, insa trebuie sa te asiguri ca investitiile in sistemele pe care le ai raman o prioritate. Cred ca este o limita in ceea ce priveste pragul la care tarifele pot cobori. Felul in care functioneaza serviciul nostru necesita mult capital care trebuie pus in circulatie, o mare parte dintre startup-urile actuale se folosesc de avantajul oferit de infrastructura din Europa pentru a transfera bani la nivelul continentului. Insa, pentru scalarea serviciului la nivel global intervin niste costuri destul de mari, in urma carora acestia vor fi nevoiti sa creasca tarifele pe care le percep sau sa le acopere prin intermediul veniturilor obtinute din oferirea altor tipuri de servicii”, precizeaza Alex Holmes intr-un interviu acordat exclusiv pentru wall-street.ro.

Printre pasii facuti de catre cei de la MoneyGram pe drumul digitalizarii la nivel global, Holmes evidentiaza extinderea platformei MoneyGram Online pana la finalul anului, in peste 30 de tari din Europa, Romania fiind una dintre ele. Acesta precizeaza ca, momentan, 16% din veniturile din transferuri ale companiei sunt obtinute prin intermediul transferurilor digitale, procent la care se asteapta sa ajunga la 30-40% in 5 ani.

"Reteaua noastra larg raspandita ne ajuta foarte mult sa le oferim oamenilor acces in cateva minute la cash. O mare parte a populatie isi doreste acest lucru, de aceea consider in continuare ca avem un serviciu valoros, dar in acelasi timp sunt constient si de accentul care trebuie pus pe digitalizare, lucru pe care il facem si cu ajutorul partenerilor nostri", adauga Holmes.

La nivelul Romaniei, unul dintre principalii parteneri ai companiei de transfer de bani este BCR, impreuna cu care MoneyGram le ofera clientilor, incepand cu 2016, posibilitatea de a-si transfera banii trimisi din strainatate direct in contul BCR. Dincolo de zona institutiilor financiare, gigantul american mizeaza si pe parteneriatele din zona de retail, unul dintre cele aflate in desfasurare in tara noastra fiind cel cu Carrefour.

Situatia in Europa de Est s-a schimbat: Tarile din aceasta zona au devenit piete din care se trimit bani

Sursa foto: BelkaG / Shutterstock.com

Citeste si:
Instant Factoring atrage 500.000 euro la prima runda de finantare
Instant Factoring atrage...

Succesul companiei MoneyGram pe diferite piete este asigurat in mare parte de entitatile cu care au parteneriate in zonele respective. Un aspect interesant care isi pune amprenta, de asemenea, asupra operatiunilor companiei este reprezentat si de catre gradul de dezvoltare economica a statelor respective, aspect ce a facut, impreuna cu tendinta de migrare a populatiei, ca in tarile din Europa de Est sa aiba loc o schimbare de paradigma in ceea ce priveste transferurile de bani.

“Situatia in Europa de Est se schimba, sunt piete care s-au dezvoltat si au produs schimbari la nivelul industriei. De exemplu, Romania si Polonia erau vazute doar ca destinatii ale fondurilor venite din Italia, Germania sau Spania, insa acum au devenit si tari din care pleaca banii”, adauga Holmes.

In primul trimestru al anului 2018, MoneyGram International a inregistrat venituri de 336 de milioane de dolari din transferurile de bani, in scadere cu 1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, luand in calcul fluctuatiile valutare.

Sursa foto: ir.moneygram.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Hackathon Colliers: cum poti participa si care este premiul