Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, atrage atentia ca premierul Mihai Tudose l-a numit in fruntea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pe unul dintre "cei mai longevivi lobby-isti ai industriei", Laurentiu Mihai.

"Domnul Tudose l-a numit in fruntea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) pe unul dintre cei mai longevivi lobby-isti ai industriei. Pe domnul Laurentiu Mihai. Nu doresc in niciun fel sa ii judec domnului Laurentiu Mihai activitatea de pana acum, activitate de peste 6 ani in serviciul intereselor private (comerciale si legitime, de altfel) ale unei parti importante a industriei. As retine doar ca principalul obiectiv al activitatii dumnealui ca Director Executiv al APMGR era sa obtina de la stat conditii cat mai bune pentru companiile pe care le reprezenta", a scris Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Fostul ministru atrage atentia ca ca noul sef al CNAS va gestiona unul dintre cele mai mari bugete din Romania.

"Domnul Laurentiu Mihai, de maine nu va mai fi un lobbyist-ul industriei farmaceutice. De maine, dumnealui va gestiona unul dintre cele mai mari bugete din Romania, din care o buna parte merge catre companiile pe care le reprezenta pana ieri; se va judeca cu parte din companiile ale caror interese le reprezenta pana ieri daca acestea au procese cu CNAS (pentru calcularea taxei clawback, de pilda); va avea acces la datele tuturor pacientilor, dar si la informatii despre fostii angajatori dar si despre concurentii acestora; va putea lua masuri in favoarea (sau defavoarea) companiilor ale caror interese le reprezenta pana ieri", a mai scris Vlad Voiculescu.

Laurentiu Mihai a ocupat functia de director executiv al Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), o organizatie care reuneste mai multe companii farmaceutice printre care Alvogen, Gedeon Richter, Infomed Fluids, Mylan, Teva.

Laurentiu Mihai este doctor in sanatate publica (specializat in medicina de familie) si are experienta in management sanitar, ocupand functia de director executiv al APMGR din mai 2011.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate are un buget mai mare de la an la an, ajungand in 2017 la 28,8 miliarde de lei, un avans de circa 15% fata de 2016. Doar anul acesta, la nivel de buget total al veniturilor, CNAS a raportat 11,4 mld. lei in perioada ianuarie-mai 2017, fata de 9,6 mld. lei in aceeasi perioada din 2016, un avans de 18%, acestea fiind cele mai recente date publicate pe site-ul CNAS.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri