Restaurantul, cu o capacitate de 54 de persoane si o zona corporate amenajata la etaj, are 36 de angajati. Pe fiecare tura lucreaza cate 7 persoane in bucatarie si cate 5 ospatari. "Am multi angajati, insa nu pot lucra cu putine persoane, pentru ca toate retetele pe care eu le creez reprezinta arta, de aceea ma voi lupta ca restaurantul meu sa ia o stea Michelin in urmatorii doi ani", spune Joseph Hadad. Celebrele stele Michelin se acorda prin intermediul Ghidului Michelin, cel mai cunoscut ghid al hotelurilor si restaurantelor din Europa.

Restaurantul de lux cu perseverenta se tine

Numarul mare de angajati, aproape cat intreaga capacitate a restaurantului, este un fel de sacrificiu pentru mai tarziu. "Eu pot lucra si cu 12 angajati si sa castig mai mult. Insa, daca vine clientul si mancarea nu arata bine, servirea e proasta, el revine de cel mult doua ori. Prefer sa castig acum putin si sa investesc in viitor", explica bucatarul chef.

Incasarile restaurantului sunt in medie de 2.500 de euro pe zi, ceea ce inseamna in jur de 75.000 de euro lunar. La o marja de profit de 8-10%, nu este foarte mult, insa Joseph Hadad precizeaza ca nu traieste exclusiv din acest profit.

Nota de plata medie este de 150-180 RON, in functie de clienti si de ce consuma ei, media de clienti fiind de 60 pe zi. Avem vin la 2.000 RON, sampanie la 4.000 RON, dar si vin la 120 RON. "Un cunoscator de vinuri nu va cumpara un vin de 120 de lei, ci va prefera unul mai scump, din Italia de exemplu". De altfel, in jur de 20% din venituri vin din zona corporate. Cea mai mare nota de plata, pentru o singura persoana, a fost de circa 12.000 RON.

Ce planuri are Joseph Hadad pe piata de restaurante? Ce fel de restaurant intentioneaza sa deschida in curand? De ce a lansat cursuri de gatit? Cat castiga un bucatar in Romania? Dar un chef la un hotel de cinci stele? Afla raspunsurile lui Joseph Hadad in materialul VIDEO de mai sus.

Emisiunile de business WALL-STREET 360 de saptamana aceasta (23-27 februarie), difuzate in fiecare zi, de la ora 12:30, vor analiza tendintele momentului in piata restaurentelor.