Real Romania

Real RomaniaTjeerd Jegen, director general real,- Hypermarket Romania, a parasit saptamana trecuta compania, urmand a-si continua cariera in afara grupului Metro.

Dupa doi ani si jumatate petrecuti in pozitia de director general al real,- Hypermarket Romania, olandezul Tjeerd Jegen a decis sa accepte o alta provocare in cariera, anunta retailerul.

In timpul mandatului sau, real,- a deschis 13 noi hipermarketuri in Romania, ridicand numarul total al acestora la 21 si a dat startul unei campanii puternice de marketing pentru a accelera vanzarile, a creste cota de piata si a intari pozitia real,- pe piata de retail din Romania.

Succesorul lui Tjeerd Jegen va fi desemnat in scurt timp.

Citeste si Top manageri din FMCG On the Move

Metro Cash&Carry

Metro Cash&CarryDusan Wilms, fost director de expansiune si membru in Consiliul de Administratie al real,-International, a preluat din 1 iunie functia de director general Metro Cash & Carry Romania si Moldova.

Francois Oliver (foto), care a condus incepand din iunie 2006 operatiunile retailerului german pe piata locala, a preluat responsabilitatea unui proiect special destinat regiunii Europa Centrala si de Est, inainte de a prelua responsabilitatea de conducere a unei alte tari din grupul Metro.

Dusan Wilms si-a inceput cariera in cadrul Metro Cash & Carry in ianuarie 1998 si a fost numit director general al Metro Cash & Carry Romania in aprilie 1999.

In perioada activitatii sale in Romania, reteaua de magazine Metro s-a extins puternic pe piata, in 2004 a deschis Metro Moldova si la inceputul lui 2005 a contribuit la expansiunea Metro Serbia, inainte de a fi promovat, in ianuarie 2005, director regional Business Unit Europa de Est si Sud Est. In Mai 2005 s-a alaturat echipei real,- International in functia de Chief Operations Officer.

Auchan

AuchanOperatorul francez de supermarketuri Auchan Romania are, incepand din aprilie, un nou director, Patrick Espasa, fostul sef al Auchan Italia timp de zece ani.

Espasa l-a inlocuit pe Regis Mougel (foto), cel care a condus operatiunile Auchan inca de la intrarea grupului pe piata din Romania.

Noul sef al Auchan Romania, Patrick Espasa, a lucrat timp de zece ani in conducerea Auchan Italia. Potrivit acestuia, cifra de afaceri a Auchan Romania ar putea creste in 2009 cu pana la 50% in urma deschiderii hipermaketului din cartierul Militari.

Auchan a investit 20 milioane de euro in cea de-al doilea hipermaket din Capitala, magazinul avand o suprafata de 12.500 mp si 65 de case de marcat. Sprr comparatie, Auchan Titan a avut initial 80 de case de marcat, insa ulterior numarul acestora a fost ridicat la 90.

Auchan Romania opereaza in prezent sase hipermarketuri la nivel national, situate in orasele Bucuresti, Pitesti, Cluj, Targu-Mures si Suceava si un supermarket in Timisoara.