Lansarea Windows Mobile 6.5

Lansarea Windows Mobile 6.5Microsoft a marsat in ultimul an pe segmentul de telefonie mobila si a investit foarte mult, dupa cum au declarat reprezentantii companiei in acest sector de business.

Telefoanele din gama Windows Phone faciliteaza accesul la aplicatiile profesionale, cat si la serviciile de divertisment mobil.

Cu un Windows Phone, utilizatorii au acces direct de la butonul Start la o serie de servicii si aplicatii, cum ar fi partajarea de fotografii in retelele sociale, Adobe Flash incorporat in browserul Windows Internet Explorer si o aplicatie imbunatatita pentru e-mail.

Primii care au lansat telefoane cu platforma Windows Mobile 6.5 in Romania au fost Orange (HTC Touch 2, HTC Touch Pro 2 si un model Toshiba, TG01) si Vodafone (LG GM750).

Cosmote, campionul portarilor

Cosmote, campionul portarilorLa un an de la introducerea portabilitatii (optiune prin care clientii serviciilor de telefonie isi pot schimba operatorul pastrandu-si numarul), cele mai multe numere portate au fost catre Cosmote, potrivit datelor furnizate de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) in luna octombrie.

Din numarul total de 157.041 de portari, 67% (105.745) au fost numere de telefonie mobila, in timp ce in segmentul telefoniei fixe s-au portat 51.291 de numere.

In reteaua de telefonie mobila Cosmote au fost portate 38.024 numere, in Vodafone - 37.653, iar in Orange 28.154 numere.


Dezvoltarea platformei online a Orange

Dezvoltarea platformei online a OrangeOrange, primul jucator al pietei locale de telefonie mobila si-a inaugurat, in aceasta vara, noul magazin online si a demarat, cu acest prilej, un proiect de consultanta colectiva programata, prin care a implicat activ utilizatorii in construirea site-ului.

Noul magazin online a pus la dispozitia utilizatorilor, imediat dupa ce a fost lansat, oferte speciale de care acestia au beneficiat exclusiv pe Internet:

- Abonament creat special pentru iPhone 3G, la un tarif de 20 euro pe luna, cu TVA inclus;

- Reduceri la produsele din magazinul online in functie de temperatura de afara;

- Oferte speciale de Sarbatori.



Vodafone a schimbat sefia Proton

Vodafone a schimbat sefia ProtonVodafone Romania a preluat in martie anul trecut 66% din reteaua de retail GSM Proton Technologies, cu sediul in Radauti, judetul Suceava, unul dintre principalii parteneri de retail ai Orange Romania.

In aufust 2009, operatorul l-a numit pe Adrian Florea, un manager cu experienta pe piata locala de telecomunicatii, in functia de director general al retailerului GSM.

Fondatorul Proton si fostul director general al companiei, Gabriel Sandu (foto), a asigurat, pana la 1 noiembrie, perioada de tranzitie pentru Adrian Florea.

iPhone 3GS in Romania

iPhone 3GS in RomaniaIncepand cu data de 29 iulie 2009, clientii Orange au putut comanda online primele 100 de terminale iPhone 3GS disponibile in magazinul online al operatorului de telefonie mobila.

Fanii iPhone au fost asteptati in data de 31 iulie, la ora 00:00, sa testeze si sa achizitioneze pe loc terminalul, la Orange Concept Store, unde a avut loc si lansarea noului model produs de Apple.

Numarul vizitatorilor in magazinele Orange a crescut cu 117% pe 31 iulie, in ziua lansarii telefonului iPhone 3GS.



Singurul operator pe crestere intr-un an de criza

Singurul operator pe crestere intr-un an de crizaCosmote Romania, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, a inregistrat in prima jumatate a anului venituri de 203,1 milioane de euro, mai mult cu 73,9% fata de prima jumatate a anului trecut.

De inceputul anului, Orange a ajuns la venituri de 800 de milioane de euro, mai mici cu 18,1% fata de cele 977 milioane de euro intre ianuarie si septembrie 2008.

Scaderea procentuala a veniturilor Orange s-a adancit in trimestrul al treilea, cand acestea s-au diminuat cu 22,9% de la 349 milioane euro intre iunie si septembrie 2008 la 269 milioane euro in aceeasi perioada din acest an.

Vodafone Romania a inregistrat, in primul semestru fiscal, perioada aprilie - septembrie 2009, venituri totale de 486 milioane de euro, in scadere cu 20,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, din cauza contextului economic dificil.

Trecerea la serviciile HSPA+

Trecerea la serviciile HSPA+Vodafone Romania a lansat in toamna acestui an urmatorul nivel de broadband mobil, HSPA+, care tripleaza vitezele de date mobile disponibile in prezent, de la 7,2 Mbps pana la 21,6 Mbps pentru download, si de la 1,45 Mbps pana la 5,7 Mbps pentru upload.

Si Zapp a inceput sa furnizeze din septembrie Internet mobil cu viteze de 21,6 Mbps in Capitala.

Repozitionarea de brand a Vodafone

Repozitionarea de brand a VodafoneLuna trecuta, Vodafone si-a lansat noua identitate a brandului, catalogata de Liliana Solomon (foto), CEO-ul companiei, ca fiind un pas inainte in evolutia business-ului si culturii organizationale a operatorului.

Prin miscarea intreprinsa, Vodafone si-a schimbat sloganul de la 'Traieste fiecare clipa’ la ‘Power to you’.

Plecarea lui Richard Moat de la conducerea Orange

Plecarea lui Richard Moat de la conducerea OrangeRichard Moat (foto) a facut parte din echipa Orange timp de 17 ani. El a ocupat pozitii importante la nivel international si a jucat un rol important in evolutia companiei.

In luna mai, Moat a fost numit in functia de managing director pentru divizia de telefonie mobila T-Mobile din Marea Britanie. Din noua postura, el si-a propus sa duca divizia pe care o conduce pe podiumul industriei telecom din Anglia.

Thierry Millet a fost numit oficial CEO al Orange Romania in iulie 2009.

Tranzactia Cosmote - Zapp

Tranzactia Cosmote - ZappGrupul Cosmote a semnat la Bucuresti la data de 1 iulie 2009 acordul de achizitie al companiei Telemobil, care administreaza reteaua de telefonie mobila Zapp. Acordul de cumparare a actiunilor a fost semnat de Michael Tsamaz, CEO al Cosmote Group si, din partea vanzatorului, de catre Nadim Akkawi, Director Corporate Finance, membru al Saudi Oger Group.

Suma pentru achizitia actiunilor Zapp este estimata la aproximativ 61 milioane euro.

Dupa ce Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Telemobil, aratand ca nu se creeaza sau se consolideaza o pozitie dominanta si ca nu exista indoieli privind compatibilitatea acestei operatiuni cu un mediu concurential normal, Stefanos Theocharopoulos (foto), CEO Cosmote Romania, a declarat ca se afla "la inceputul unei noi etape de dezvoltare, de o mare complexitate".

La finalul lunii noiembrie, Theocharopoulos a preluat si atributiile de presedinte si CEO al Telemobil SA (Zapp), Chris Bataillard.