Suzuki cauta un partener nou in zona de vest a tarii

20 August 2012 in Auto

Autostrada Timisoara-Lugoj si centura orasului de pe Bega prind contur


Autostrada Timisoara-Lugoj si centura orasului de pe Bega prind contur
Comisia Europeana a aprobat finantarea nerambursabila din fonduri europene pentru constructia autostrazii Timisoara - Lugoj si variantei de ocolire a orasului Timisoara la standard de autostrada, proiect cu o valoare totala de 248,1 milioane euro, potrivit Mediafax.

Din valoarea totala eligibila a cererii de finantare, de 248,1 milioane euro, cofinantarea de la Uniunea Europeana prin contributia nerambursabila din Fondul de Coeziune este de 210,9 milioane euro, iar 37,2 milioane euro reprezinta fonduri de la bugetul de stat, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Proiectul vizeaza proiectarea, supervizarea si constructia unei autostrazi, de doua benzi pe sens, intre Timisoara si Lugoj, in lungime de 25,6 km, si a unei variante de ocolire a orasului Timisoara la standard de autostrada in lungime de 9,5 km.

Proiectul prevede constructia a 13 poduri, 19 pasaje, doua noduri rutiere si trei zone de parcare si servicii.
Prin constructia autostrazii Timisoara - Lugoj si a variantei de ocolire a orasului Timisoara se estimeaza o reducere a timpului de calatorie la 18,3 minute si o crestere a vitezei medii de deplasare la 115 km/h.

Recomandare Cele mai tari designuri auto de anul acesta
Citeste si

mai multe articole din Auto
}