Limuzina Paykan Hillman-Hunter (Chrysler) primita cadou de Nicolae Ceausescu de la sahul Mohammad Reza Pahlavi a fost vanduta la Licitatia de Craciun a casei Artmark, la pretul de 37.000 euro.

Licitatia de Craciun organizata de casa Artmark marti seara, in Bucuresti, a avut o rata de adjudecare de 85% si a generat incasari totale de 165.000 euro, atentia publicului iubitor de arta fiind acaparata de bijuterii, in timp ce vedeta absoluta a evenimentului a fost masina lui Nicolae Ceausescu. Rezultatele Licitatiei de Craciun a casei Artmark au fost cu 50% mai mari decat in 2013, scrie Mediafax.

Vedeta absoluta a licitatiei a fost masina lui Nicolae Ceausescu, care a depasit de aproape 10 ori valoarea de pornire. 37.000 euro din 43 de pasi de licitare, acesta a fost rezultatul unei infruntari intre 11 colectionari, care si-au dorit cu ardoare sa devina proprietarii masinii, care, acum 25 ani, i-a apartinut dictatorului Nicolae Ceausescu. Cu un pret de pornire de 4.000 euro, limuzina Paykan Hillman-Hunter a suscitat chiar de la inceput curiozitatea colectionarilor, a publicului general si a presei, rezultatul obtinut fiind inca o marturie a interesului crescut pentru obiecte care au apartinut unor personalitati marcante ale istoriei, informeaza reprezentatii casei Artmark.

Colectia de bijuterii a Marinei Dimitropoulus a fost, de asemenea, apreciata, aducand un total de 12.000 euro pentru cele trei piese rafinate. Sectiunea de bijuterii s-a dovedit a fi cea mai pretuita de public, rata acesteia de adjucare depasind 90%. Printre cele mai semnificative cresteri le-au inregistrat un pandantiv din aur ornamentat cu safire roz (900 de euro, peste triplul pretului de pornire), un inel de aur cu citrin mare (1.000 de euro, de cinci ori pretul de pornire), un set art deco de seara din platina, decorat cu diamante si safire (4.750 de euro) si un inelul din aur alb, cu safire, diamante si acvamarin (1.800 de euro, de cinci ori pretul de pornire).

In topul preferintelor publicului s-au aflat si obiectele religioase de colectie, precum "Portile imparatesti", adjudecate pentru 3.900 de euro, icoana "Maica Domnului cu pruncul", adjudecata pentru 4.000 de euro, la fel si icoana cu "Sfantul Parinte Nicolae", adjudecata pentru 3.000 de euro.

Verdictul Licitatiei de Craciun este unul de succes, respectandu-se astfel traditia construita in anii trecuti, se mai arata in comunicatul citat.
Pe 17 decembrie va avea loc Licitatia de Iarna - editie aniversara, la JW Marriott Grand Hotel Bucharest. Opere de prestigiu semnate de pictori precum Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Nicolae Darascu, Alexandru Ciucurencu, Ion Tuculescu si Corneliu Baba vor putea fi admirate pana pe 16 decembrie, la sediul casei Artmark.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri