Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a desemnat castigatorul licitatiei privind atribuirea contractului de finalizare a unui segment de numai 3 kilometri ai autostrazii A3, proiect pe care constructorul italian Pizzaroti nu l-a finalizat initial.

In data de 19.05.2015 a fost initiata procedura de achizitie publica pentru atribuirea contractului de achizitie publica care a avut ca obiect “Proiectare si executie finalizare Autostrada Bucuresti – Brasov, Sectiunea Bucuresti – Ploiesti, Sector 1, km 0+000 + km 3+325; Nod Centura Bucuresti, km 6+500 si Nod Moara Vlasiei, km 19+500.

In acest fel, contractul a fost atribuit Asocierii Aktor S.A. - Euro Construct Trading '98 S.R.L., avand o valoare de 129.180.727,51 lei fara TVA (cca. 30 milioane euro).

Durata contractului este de 70 luni din care 4 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de executie si 48 luni perioada de garantie a lucrarilor.

In prezent, procedura de achizitie publica se afla in perioada de depunere a unor posibile contestatii impotriva rezultatului procedurii.

Autostrada Bucuresti - Ploiesti, cu o lungime de 62 de kilometri, a costat circa 450 de milioane de euro, iar proiectul a fost finalizat aproape in intregime in urma cu trei ani de zile.

Proiectul autostrazii Bucuresti - Ploiesti este unul dintre cele mai paguboase incheiate de catre Compania de Drumuri pe plan local, constructorul italian Pizzaroti dand in judecata CNADNR si obtinand despagubiri de circa 9 milioane de euro in prima instanta.

Chiar si asa, de departe cel mai pagubos contract semnat pana acum de catre stat este cel cu americanii de la Bechtel, unde pentru 52 de km de autostrada, statul roman a fost obligat sa plateasca aproape 40 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri