Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a cerut reprezentantilor CNADNR sa se asigure ca utilajele sunt pregatite de deszapezire, la nivel national, iar sefilor CFR Calatori le-a solicitat sa faca verificari suplimentare inainte ca trenurile sa plece in cursa.

Costescu a convocat luni Comandamentul de iarna de la nivelul Ministerului Transporturilor, iar dupa prezentarea situatiilor la zi de catre directorii companiilor implicate in aceasta actiune, ministrul a solicitat prezentarea rapoartelor de interventie de doua ori pe zi, dimineata si seara, inclusiv cu prognoza meteo detaliata, scrie Mediafax.

De asemenea, a atentionat aeroporturile sa asigure degivrarea astfel incat programul de zbor al aeronavelor sa fie cat mai putin perturbat, se arata intr-un comunicat al ministerului. Capitaniilor portuare le-a cerut sa se mobilizeze pe toata perioada de vreme rea si sa actualizeze lista cu navele de interventie astfel incat circulatia sa se desfasoare in siguranta si sa fie afectata cat mai putin.

"Ieri seara (duminica, 3 ianuarie, n.r.), am fost in trei baze de deszapezire de langa Bucuresti. Am vrut sa vad cum se mobilizeaza angajatii CNADNR la prima ninsoare. De asemenea, am vrut sa ma asigur ca situatia utilajelor de deszapezire prezentata este una si aceeasi cu cea din teren. La fel si stocurile de material antiderapant", a declarat Costescu.

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca ninsorile se vor extinde si vor cuprinde, luni si marti, aproape toata tara, stratul de zapada poate ajunge pana la 10 centimetri in Oltenia si Muntenia, iar in Dobrogea si in sud-estul Munteniei vor fi precipitatii mixte si se va depune polei.

Judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si jumatatea sudica a judetelor Valcea, Arges si Dambovita au fost, de duminica dupa-amiaza pana luni dimineata, sub avertizare cod galben de ninsori, intensificari ale vantului si temperaturi scazute.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri