BMW va prezenta un concept de interior cu touchscreen virtual in cadrul editiei 2017 a Consumer Electronics Show (CES) ce va avea loc in Las Vegas.

Sistemul BMW HoloActive Touch are un touchscreen virtual operat prin gesturi cu degetul si ofera un feedback tactil la actiunile conducatorului.

BMW HoloActive Touch reuneste avantajele BMW Head-Up Display, controlul BMW prin gesturi si operarea touchscreen directa si adauga functii suplimentare pentru a crea o solutie unica de interfata a utilizatorului. In premiera, functiile pot fi controlate fara nici un contact fizic cu materialele, cu toate ca tehnologia permite in continuare o interactiune conducator-automobil vizibila si tangibila.

De asemenea, BMW HoloActive Touch permite utilizatorului sa acceseze o varietate de servicii oferite de BMW Connected.

Tehnologia de control BMW prin gesturi a fost prezentata la expozitie in 2015 si in prezent este disponibila la noile modele BMW Seria 7 si BMW Seria 5. Iar sistemul AirTouch prezentat la CES 2016 a dus lucrurile un pas mai departe; in acest caz, utilizatorul foloseste gesturi simple facute cu mana deschisa pentru a activa panourile de control de pe un ecran panoramic mare aflat pe bord fara a atinge interfata de control.

Similar cu Head-Up Display, imaginea unul monitor color este generata prin utilizarea inteligenta a reflectiilor - dar acum print-o holograma in interior si nu printr-o proiectie pe parbriz. Panourile de control configurabile in mod flexibil sunt afisate si sunt vizibile conducatorul in vecinatatea volanului, la nivelul consolei centrale, o zona usor accesibila. O camera detecteaza miscarile mainii conducatorului in perimetrul acestei zone si inregistreaza pozitia degetelor, in special. Imediat ce un deget face contact cu una dintre aceste suprafete de control virtual, este emis un impuls, utilizatorul primeste un feedback tactil, iar functia relevanta este activata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri