Ford a depasit anul acesta rezultatele Volkswagen, Skoda si Renault si a devenit cel mai cautat brand auto de import in Romania, dupa ce anul trecut a fost pe locul 4.

Este pentru prima data cand Ford reuseste sa obtina aceasta performanta de la momentul preluarii operatiunilor de Vanzari si Marketing din Romania, in august 2010.

Clasamentul inmatricularilor de masini noi dupa primele 3 luni din 2017:

1. Ford: 2.129 unitati

2. Volkswagen: 2.108 unitati

3. Skoda: 1.889 unitati

4. Renault: 1.554 unitati

5. Opel: 1.093 unitati

In primul trimestru al lui 2017 au fost inmatriculate 3.006 de autoturisme si de vehicule utilitare Ford, dintre care 2.055 au fost autoturisme si 951 vehicule comerciale, conform datelor emise de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V).

Luna martie a fost o luna-record pentru marca Ford, cu 1271 unitati inmatriculate si o cota de 14.41% din totalul pietei de inmatriculari ale vehiculelor noi. Ford este prezent in 37 de puncte de comercializare in toata tara. Patru dintre acestea sunt unitati FordStore, inaugurate in 2015 si 2016.

In ceea ce priveste vehiculele comerciale, Ford isi mentine pozitia de lider in segmentele LCV (vehicule comerciale usoare) si MCV (vehicule comerciale medii) dupa primul trimestru al acestui an, cu o crestere de 56% fata de primul trimestru al anului precedent.

Sursa foto: Peteri / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri