Te intrebi de ce unii sefi reusesc sa aiba cei mai buni si loiali angajati, in timp ce altii ii indeparteaza? Raspunsul vizeaza trasaturile de baza ale fiecarui job, scrie Inc.com.
Astfel, in timp ce sefii de nivel mediu se focuseaza pe atingerea obiectivelor proprii, conducatorii adevarati inteleg nevoile angajatilor si fac tot posibilul sa le satisfaca.

Iata care sunt trasaturile pe care angajatii vor sa le identifice in persoanele care ii conduc.

Simplitate

Lumea afacerilor este una deosebit de complexa, iar atunci cand se confrunta cu aceste ambiguitati, angajatii risca sa se blocheze. In acest context, ei au nevoie de un lider care sa simplifice lucrurile pentru ca actiunile lor zilnice sa aiba mai mult sens si un scop mai bine definit.

Cinste

Desi in mod incontestabil este adevarat ca "viata nu este corecta" dorinta de tratament echitabil este atat de bine inradacinata in psihicul uman, incat chiar si ucigasi protesteaza atunci cand simt ca sunt tratati nedrept.

Prin urmare, angajatii vor ca seful lor sa recompenseze oamenii proportional cu contributia lor si sa evite orice lucru care da dovada de favoritism.

Modestie

Oamenilor nu le plac indivizii aroganti la niciun nivel. Atunci cand angajatii au de-a face cu un sef care pretinde ca le stie pe toate, ei au tendinta sa nu i se mai subordoneze.

Pe de alta parte, angajatii respecta sefii care sunt suficient de modesti ca sa admita ca nu sunt perfecti si ca uneori se pot insela.

Transparenta

Un sef care dispare in biroul sau, ia o decizie, iar apoi iese cu un set de directive lasa impresia ca decizia este una luata la intamplare.
Chiar daca o decizie luata de sef nu este pe placul angajatilor, angajatii prefera situatia in care inteleg mecanismele gandirii acestuia si stiu de ce acea masura a fost luata.

Generozitate

Cand vor generozitate, angajatii nu se gandesc la bani. Banii ii asteapta de la propriul lor job, nu de la seful lor.
Angajatii vor ca seful lor sa fie generos in acordarea de informatie, de timp, laude, precum si in practicarea rolului de coach care ajuta angajatii sa invete cum sa isi realizeze sarcinile mai eficient si mai rapid.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri