Angajatii din companiile de productie localizate in Sibiu castiga salarii incepand de la 1.600 de lei si ajung sa depaseasca dublul acestei sume in cazul salariatilor cu functii de conducere, potrivit unui studiu realizat de HR Systems, companie de consultanta in domeniul resurselor umane.

Studiul a urmarit analiza a doua componente principale: salariile din companiile cu activitate de productie din Sibiu si specificul populatiei din judetul Sibiu.

Astfel, potrivit cercetarii, salariul mediu brut lunar din companiile de productie din Sibiu, in luna mai 2016 (luna de referinta a studiului), a fost de 4.770 lei ( aproximativ 3.346 lei net). In acest calcul sunt incluse 141 posturi din 13 departamente.

Pe de alta parte, castigul mediu brut, aferent lunii mai 2016, care include prime, a fost pentru un angajat din firmele de productie din Sibiu de 5.112 lei brut (aproximativ 3.586 lei net).

Diferentiat, pe categorii de posturi, salariul mediu brut acordat in luna mai 2016 a fost:

  • pentru manageri (mijloc si de linie) de 5.340 lei (3.745 lei net),
  • pentru specialisti de 4.015 lei (2.816 lei net),
  • pentru muncitorii din productie (direct productivi) de 2.281 lei (1.624 lei net).

Castigul mediu brut lunar, pe categorii de posturi a fost: pentru manageri de 5.931 lei brut, pentru specialistii de 4.027 lei, pentru muncitorii din productie (direct productivi) de 3.045 lei.

Ce prime primesc angajatii

Cele mai frecvente prime lunare acordate de companiile de productie din Sibiu sunt primele de performata, de productivitate, de target (cu o suma medie bruta de 694 lei), apoi urmeaza primele de prezenta si fidelizare (cu o suma medie bruta de 519 lei) si prima de transport (cu o suma medie lunara de 80 lei).

In ceea ce priveste politica salariala, companiile de productie din Sibiu cresc, anual salariile angajatilor, cu un procent cuprins intre 7% si 20%, in functie de categoriile de posturi din companii.

Studiul mai arata ca ritmul anual prognozat de crestere a numarului de angajati in companiile de productie din Sibiu este de 12% .

„In ultimii ani, Sibiul a atras permanent investitori straini in randul companiilor de productie, iar numarul de angajati si potentiali angajati in activitatea de productie a ramas relativ constant. Principala provocare a companiilor de productie din Sibiu este atat dezvoltarea unor strategii de retentie si fidelizare, cat si largirea zonelor de recrutare, dincolo de granitele Sibiului”, a declarat Mircea Neagoie, managing partner HR Systems.

In cadrul studiului au participat companii din judetul Sibiu cu activitate in productia automotive, prelucrari mecanice, injectie mase plastice, industria textila si marochinarie, cu un numar total de 9.300 de angajati.

HR System este un startup cu capital integral romanesc. Compania ofera servicii de consultanta in resurse umane: recrutare, administrare de personal, salarizare, munca temporara si studii organizationale.

Sursa foto: ESB Professional, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri