Liviu Luca a declarat ca a fost adus de politisti la DNA, procurorii aducandu-i la cunostinta ca a fost pus sub invinuire in dosarul privind Realitatea Media, in care sunt cercetate 12 persoane, precum si firmele Realitatea Media, Strategies Research Investments si Rovigo, scrie Mediafax.

Liviu Luca a declarat, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca vineri dimineata a fost adus de politisti la DNA, in baza unui mandat de aducere.

El a precizat ca a fost citat o singura data sa se prezinte la DNA, insa le-a comunicat procurorilor ca nu poate veni intrucat atunci era plecat la Bruxelles.

Firmele Realitatea Media, Strategies Research Investments - detinuta de Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru - si Rovigo, fostul administrator judiciar al Realitatea Media, sunt urmarite penal in dosarul in care sunt invinuite si 12 persoane, anunta in 17 octombrie Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

DNA precizeaza ca a fost inceputa urmarirea penala fata de cele trei persoane juridice in dosarul privind activitatile infractionale desfasurate in cadrul procedurii de insolventa a SC Realitatea Media SA.
Astfel, SC Realitatea Media SA este urmarita penal pentru spalare de bani, avand in vedere ca, potrivit anchetatorilor, "exista date si indicii temeinice ca a fost finantata cu bani proveniti din evaziune fiscala, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de imprumut".

A doua firma urmarita penal in acest dosar este SC Strategies Research Investments SRL, a lui Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in favoarea acestei societati au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul actionarilor, potrivit DNA.

"Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, unde s-au formulat cereri de inregistrare a mentiunilor privind schimbarea actionariatului, in scopul prejudicierii creditorilor SC Realitatea Media SA", sustin procurorii.

In acelasi dosar este urmarita penal Rovigo SPRL, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de bancruta frauduloasa, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca societatea a fost folosita pentru instrainarea marcilor Realitatea Media, se mai precizeaza in comunicatul DNA.

Reprezentantilor legali ai celor trei societati li s-au adus in 17 octombrie la cunostinta invinuirile.
In acelasi dosar sunt urmariti penal Maricel Pacuraru, Mirel Mircea Amaritei si Sorin Ionut Barbu, fiind acuzati ca, in cadrul procedurii insolventei Realitatea Media, au antedatat contracte de cesiune, pentru a prejudicia societatea.

Alte noua persoane - Fabian Schwartzenberg, Daniela Madi Ionescu, Monica Hoffman, Adrian Radu, Adrian Marian Vilsan, Tamara Batrinache, Ioana Nadolu, Geraldina Neagoe si Carmen Stancescu - sunt urmarite penal pentru infractiuni ce au avut ca scop influentarea deciziilor privind SC Realitatea Media SA si preluarea acesteia.
Societatea Realitatea Media, care detine televiziunea de stiri Realitatea TV, se afla in insolventa din septembrie 2011. Administratorul judiciar al Realitatea Media este Judiciar HM Expert IPURL.

CNA a aprobat, pe 30 aprilie 2013, modificarea actionariatului Realitatea TV, Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru fiind actionarii majoritari ai societatii Realitatea Media SA, in timp ce Elan Schwartzenberg si copiii lui Sorin Ovidiu Vantu nu mai au nicio participatie la societatea care detine licenta televiziunii.
Actionariatul societatii Realitatea Media SA a fost modificat oficial pe 8 martie 2013, conform documentelor depuse la Oficiul Registrului Comertului.

Din actionariatul Realitatea Media SA, care se afla in insolventa, a iesit Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited. Din actionariatul Realitatea Media SA nu mai fac parte nici omul de afaceri Elan Schwartzenberg si nici copiii lui Sorin Ovidiu Vantu.

In prezent, asociatul majoritar al Realitatea Media SA este societatea Strategies Research Investments SRL (86,513817357%), ai carei actionari sunt Cozmin Gusa (50%) si Maricel Pacuraru (50%)
Ceilalti asociati ai Realitatea Media SA sunt: Sindicatul National "Petrom-Energie" (5,423391979%), PSV Company SA (7,555789039%), SC Global Video Media SRL (0,507001207%), Florin Bercea (0,000000139%), care este si administrator special al Realitatea Media SA, Eugen Gheorghe Luha (0,000000139%), Gheorghe Cristian Toroipan (0,000000139%).

Pe de alta parte, pe 10 aprilie 2012, Ioana Vantu, fiica lui Sorin Ovidiu Vantu, a fost numita director al Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited. Tot atunci, Ioana si Ionut Vantu, copiii lui Sorin Ovidiu Vantu, au preluat impreuna 82% din actiunile Bluelink, in timp ce omul de afaceri Elan Schwartenberg a ramas cu 9% din actiunile firmei (in loc de 90,9091% din actiunile Bluelink, pe care le detinea din aprilie 2011). Restul de 9 procente din Bluelink i-au revenit lui Vitalie Dobanda, un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vantu, potrivit unor informatii publicate, la momentul respectiv, de site-ul Rise Project si paginademedia.ro.

Totusi, Ioana Vintu anuntase oficial, pe 2 mai 2011, intr-o conferinta de presa, ca Elan Schwartzenberg este noul proprietar Realitatea Media, iar tatal ei nu mai este asociat in niciun fel in aceasta afacere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri