Cele mai multe firme cu capital privat din Romania sunt increzatoare in ceea ce priveste rata de crestere a economiei romanesti in urmatorii 2 sau 3 ani. Acesta este principalul motiv pentru continuarea investitiilor in Romania, urmat de perspectiva aderarii la UE si accesul la piata unica europeana. Optimismul acestora se bazeaza in primul rand pe bunele rezultate financiare obtinute pana in prezent, pe fondul cresterii economice peste media europeana. "Piata constructiilor reprezinta una dintre cele mai dinamice ramuri ale economiei. Potentialul de crestere a pietei este inca extrem de mare, numarul constructiilor realizate in Romania raportat la mia de locuitori fiind mult sub media din UE. Consideram ca, indiferent de scenariu, pentru compania noastra exista toate premisele pentru a-si dezvolta business-ul in Romania", ne-a declarat Daniel Catanas, membru in consiliul de administratie, productie si vanzari al Wienerberger Romania, producator de caramizi. Perspectiva aderarii inseamna pentru conducerea multinationalelor "rezolvarea unei ecuatii cu mai multe necunoscute", este de parere Mugurel Radulescu, director de comunicare pentru Coca-Cola HBC Romania. "Succesul viitor al afacerii depinde de mai multi factori: cresterea nivelului de trai, adaptarea la preferintele consumatorilor, cresterea preturilor la utilitati, a materiilor prime si a fortei de munca. Cu toate acestea, suntem optimisti in ceea ce priveste evolutiile viitoare", continua Mugurel Radulescu.


Compania pe care o reprezinta a analizat oportunitatile de dezvoltare din regiune, in acest moment luandu-se in considerare varianta ca in Romania sa se produca pentru tarile vecine: Bulgaria, Ungaria, Serbia. "in urma studiilor interne ale companiei, s-a ajuns la concluzia ca Romania este un loc favorabil pentru productie", completeaza oficialul companiei. Reprezentantii companiilor straine spun ca printre sectoarele cele mai avantajate de aderarea la UE vor fi cel al constructiilor si cel imobiliar. "Procesul investitional in sectorul imobiliar va fi stimulat energic de statutul Romaniei de membru NATO si in curand membru UE, dar si de scaderea inflatiei si cererea imensa de locuinte", ne-au declarat oficialii Holcim, producator de ciment. Principalele impedimente in dezvoltarea acestor sectoare sunt, in opinia acelorasi reprezentanti, nivelul de salarizare scazut, costurile foarte mari asociate creditelor bancare si afacerile speculative din piata terenurilor.








Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri