Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a declarat, marti, la Craiova, in cadrul unei dezbateri a Comitetului National pentru Dezvoltare (CND), ca lucrarile de constructie a Autostrazii Transilvania nu reprezinta o "prioritate" pentru Romania.
Directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest (ADR S-V) Oltenia, Marilena Bogheanu, a afirmat, marti, la o intrunire a CND, ca in judetele din Transilvania, prin Strategia Nationala de autostrazi si drumuri expres, au fost prevazute sa treaca mai multe coridoare europene, beneficiind astfel de constructia de infrastructura rutiera, transmite Mediafax.

"Vreau sa va spun ca ne comparam cu alte regiuni care, oricum, erau mai dezvoltate ca noi si stiti mult mai bine ca mine ca in strategia Nationala de Autostrazi si Drumuri Expres trec foarte multe coridoare europene prin Transilvania, dar nu mai continuu pentru ca se intelege ce vreau sa spun", a declarat Marilena Bogheanu.

Ea a fost intrerupta de fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu, care a spus: "Am sa spun eu. A fost o prostie si este o prostie!

Autostrada Transilvania nu e o prioritate. Pentru ca am vorbit cu Uniunea Europeana noi Romania si am spus: «vrem Culoarul IV» si dupa aceea nu am fost seriosi sa ne tinem de Culoarul IV. De aceea nici nu ne sprijina UE si de altfel nimeni pentru Transilvania. Am facut acea bucata pentru ca era inceputa 80 la suta si trebuia facuta, pentru ca era pacat sa aruncam pe geam toata munca aia si banii aia. Dar nu e o prioritate. In domeniul autostrazilor, Autostrada Transilvania este prioritatea doi. Daca mergem pana la Cluj, ne omoara pe strazi".

Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu si directorul ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu, au participat, marti, la o intrunire a CND la sediul Consiliului Judetean Dolj la care au mai luat parte presedintele Senatului, Mircea Geoana, secretarul Camerei Superioare, Petru Filip, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale din judetele Olteniei si ai mediului de afaceri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri