Bugetul Romaniei este, in acest moment, unul cu posibilitati extrem de reduse, din cauza cheltuielilor excesive ce s-au realizat in trecut, iar acest lucru limiteaza capacitatea de a contribui la proiecte de dezvoltare.
Pentru Romania se impune o politica bugetara coerenta, restrictiva si solida pe termen mediu si lung, sustine ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

"Avem nevoie de o politica bugetara coerenta, restrictiva si solida pe termen mediu si lung care sa ne poata sa ne acceleram cresterea economica in perioada urmatoare", a declarat Vladescu.

El a mentionat ca economia romaneasca incepe sa arate semne de crestere, dar intr-o forma incipienta si depindem, in continuare intr-o mare masura de revenirea economiilor tarilor care ne sunt parteneri comerciali.

"Trebuie sa fim atenti la ce se intampla in jurul nostru. Lumea nu a iesit inca din criza, iar Romania, care a intrat intr-un proces de globalizare, nu va putea creste sustenabil decat dupa ce partenerii sai comerciali vor iesii din criza", a explicat ministrul Finantelor Publice.

Guvernul a luat in calcul pentru acest an o crestere economica de 1,3%, potrivit scenariului de baza, si o crestere de doar 0,2% conform scenariului pesimist.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri