Numarul proiectelor depuse pentru fondurile structurale a crescut cu 15% in primele cinci luni din 2010, iar ca valoare cu 29%, a declarat directorul general al Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), Stefan Ciobanu, in cadrul Forumului Financiar Sud Est European.
"In primele cinci luni ale anului, numarul proiectelor pentru fondurile structurale si de coeziune depuse a crescut cu 15%, iar ca valoare cu 29%. Astfel, s-a ajuns la 17.127 proiecte depuse in perioada 2007-2010. Valoarea acestora se ridica la 38,23 miliarde euro, din care contributia UE va fi de 24,90 miliarde euro", a precizat Ciobanu, potrivit NewsIn.

In perioada ianuare-mai 2010, a crescut cu 11% numarul proiectelor aprobate, iar ca valoare cresterea este de 16%. Numarul proiectelor aprobate a ajuns la 4.313, valoarea acestora se ridica la 9,76 miliarde euro, din care contributia UE este de 6,49 miliarde euro. Valoarea proiectelor reprezinta 75% din alocarea UE pentru perioada 2007-2010.

Stefan Ciobanu sustine ca in domeniul competitivitatii au fost depuse 5.841 proiecte si 5.593 in cel al resurselor umane, acestea fiind cele mai atractive sectoare.

El sustine ca anul acesta volumul platilor interne catre beneficiari se va ridica la 1- 1,3 miliarde euro si tot la acest nivel se va situa si nivelul fondurilor de la UE care vor intra in tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri