La o lună și jumătate după lansarea plăților cu ceasurile inteligente Garmin și Fitbit, Alpha Bank anunță și lansarea Apple Pay. Banca a realizat certificarea doar pentru cardurile Visa care vor putea fi astfel înrolate în portofelul digital Apple pentru plata cu telefoanele iPhone sau cu ceasurile inteligente Apple, potrivit comunicatului de pe site-ul băncii.

În prezent, peste 15 bănci și instituții financiare oferă în România posibilitatea de plată cu Apple Pay, acesta fiind cel mai popular portofel digital din piață. Dintre acestea, BCR, Banca Transilvania, ING Bank, Raiffeisen Bank, CEC Bank, OTP Bank și Orange Money au dezvoltat și portofele digitale proprii pentru posesorii de telefoane cu Android.

"Pentru a efectua o plată contactless, clienții trebuie doar să își apropie dispozitivul iPhone sau Apple Watch de un terminal de plată. Fiecare achiziție Apple Pay este sigură, deoarece este autentificată cu Face ID, Touch ID sau codul de acces al dispozitivului, precum și un cod dinamic, unic, de securitate. Apple Pay este acceptat în magazine alimentare, farmacii, taxiuri, restaurante, cafenele, magazine de retail și multe alte locuri", se arată în comunicatul băncii.

În ceea ce privește securitatea plăților, banca precizează că atunci când clienții folosesc un card de credit sau de debit înrolat în Apple Pay, numerele cardurilor nu sunt stocate pe dispozitiv și nici pe serverele Apple. În schimb, un număr unic de cont al dispozitivului este atribuit, criptat și stocat în siguranță în Secure Element, un cip certificat, standard pentru industrie, conceput pentru a stoca informațiile de plată în siguranță pe dispozitiv.

La final de mai, Alpha Bank oferea clienților posibilitatea să plătească cu portofelele digitale Fitbit Pay și Garmin Pay doar prin înrolarea cardurilor Visa. Și în cazul Apple Pay, banca elenă a obținut certificarea pentru tokenizarea cardurilor doar cu Visa, companie care a raportat recent un ritm mediu lunar de creștere de circa 10% în cazul plăților realizate pe dispozitive mobile.

Mai mult de una din 10 plăți Visa în magazine este realizată acum prin intermediul portofelelor digitale, ceea ce poziționează România pe unul din primele locuri în Europa în privința adopției plăților mobile.

Primul val al lansării Apple Pay în România a avut loc în iunie 2019, când Banca Transilvania, ING Bank, UniCredit Bank, Edenred, dar și FinTech-urile Orange Money, Revolut și Monese au oferit posibilitatea plăților cu iPhone sau Apple Watch, în urma parteneriatului cu gigantul american.

Ulterior, BCR, CEC Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Sodexo, Up România, TransferWise sau iCard au semnat parteneriate cu Apple și au deschis accesul clienților la portofelul digital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri