Microsoft, cel mai mare producator de software, va vinde obligatiuni cu maturitate de 5, 10 si 30 de ani, si va beneficia de avantajul rating-ului de top pentru a ajuta fondul de rascumparare a actiunilor si de investitii tehnologice, scrie Bloomberg.
Vanzarea ar putea incepe chiar din ziua anuntului (n.r. - 11 mai), potrivit unei persoane apropiate care a refuzat sa fie identificata, iar emiterea de obligatiuni ar putea avea o valoare de cel putin 500 milioane dolari.

Microsoft, ale carei actiuni au scazut cu 34% in ultimul an, a inceput vanzarea de obligatiuni pentru a ajuta fondul in valoare de 40 miliarde dedicat rascumpararii de actiuni. Compania care timp de cativa ani a rezistat cererii actionarilor pentru a adauga noi obligatiuni, va investi de asemenea in centre de date pentru a concura cu Google in piata cautarilor pe Internet.

Producatorul de software devine prima compania din ultimii 10 ani care a primit rating-ul AAA din partea Standard & Poor's cand a fost depusa initial (in septembrie) cerere pentru a patrunde pe piata de obligatiuni. De asemenea, Moody's a oferit cel mai mare rating obligatiunilor Microsoft.

“Compania nu are nevoie de finantare, ci profita de conditiile bune din piata si de rating-ul ridicat de credit al companiei”, a anuntat Microsoft intr-un comunicat de presa.

Oferta Microsoft prezinta “companiilor ca pot avea acces la pietele de capital, iar aceasta reprezinta o veste buna”, a declarat John Calamos, directorul executiv Calamos Asset Management, adaugand ca pietele de credit sunt in viata.

Cresterea ratelor de intarziere si deteriorarea creditarii pentru corporatii ofera obligatiunilor Microsoft un apel unic la titlurile investitorilor, a declarat Lebas.

Microsoft a redus personalul cu aproximativ 5.000 de posturi din luna ianuarie pentru a micsora cheltuielile dupa ce recesiunea a slabit cererea pentru soft-uri. Compania detine 25,3 miliarde dolari in numerar si investitii pe termen scurt, potrivit organizatiilor de reglementare americane.

Microsoft a mai luat in considerare ideea de vanzare a obligatiunilor in februrie 2008, cand a incercat sa cumpere compania de Internet Yahoo care a refuzat o oferta in valoare de 47,5 miliarde dolari.

Compania a angajat JPMorgan Chase & Co. si Morgan Stanley pentru a subscrie oferta, a declarat o persoana apropiata situatiei.

Incasarile vor fi folosite pentru obiectivele generale ale companiei, ce ar putea include finantarea fondului de rulment, cheltuieli de capital, rascumparare de actiuni si achizitii, in conformitate cu Comisia Titlurilor si Valori a Statelor Unite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri