Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a lansat portalul e-Romania, care reprezinta imaginea oficiala a Romaniei in plan intern si international si care are ca tinta principala accesul tuturor cetatenilor si institutiilor publice la servicii de Internet in banda larga.
Unul din scopurile portalului este reflectarea imaginii nedisimulate a Romaniei in spatiul virtual, dupa cum arata ministrul comunicatiilor, Gabriel Sandu (foto).

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale propune o viziune unitara pentru crearea unui sistem national coerent si integrat pentru serviciile publice online dedicate cetatenilor si mediului de afaceri.

"Rolul portalului si al strategiei este de a eficientiza sistemul de guvernare, oferind servicii de calitate, prioritatile acestuia fiind bazate pe necesitatile actuale si realitatile societatii romanesti. El are ca scop, printre altele, descentralizarea serviciilor, eficientizarea actului de guvernare si reducerea costurilor administrative", arata ministrul.

Prezent la lansarea portalului, primul ministru al Romaniei, Emil Boc, a declarat ca acest program cu acoperire nationala va fi unul de succes.

"Acest program ajuta romanii sa economiseasca timp si bani si, in plus, lanseaza Romania in orbita modernizarii", a spus premierul.

In martie 2008, in Romania erau 12.000.000 de utilizatori Internet, reprezentand 53,9% din populatie, potrivit Uniunii Internationale de Telecomunicatii. Cresterea aproape exponentiala a numarului de utilizatori de Internet fata de anii trecuti subliniaza importanta informatiilor regasite in spatiul virtual, dar si disponibilitatea romanilor pentru accesul la acest tip de suport informational.

e-Romania are ca obiective principale simplificarea procedurilor administrative si scaderea birocratiei, reducerea costurilor administrative si eficientizarea actului de guvernare, cresterea transparentei actului de guvernare si a procedurilor administrative.

Portalul va contine urmatoarele domenii de interes national: e-Administratie, e-Sanatate, e-Mediu, e-Transport, e-Agricultura, e-Justitie, e-Educatie, e-Cultura, e-Biserica, e-Turism, e-Asociativ, e-Sport, e-Participare, iar 13 programe vor fi dedicate persoanelor fizice, pe cand restul celor juridice.

Cat despre costurile necesare realizarii portalului e-Romania, Gabriel Sandu a precizat ca acesta face parte din Strategia Nationala Romania Digitala pentru o Societate Informationala - e-strategie, din care face parte si Strategia nationala pentru Broadband, pentru care s-au deblocat fonduri structurale de 84 milioane euro, suma ce va putea fi accesata de la 1 august.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri