Germania s-a angajat vineri sa acorde Greciei consultanta in vederea reducerii birocratiei si atragerii investitiilor straine, pentru a ajuta statul elen sa isi relanseze economia si aiba o sansa de a rezolva problema datoriilor, transmite Reuters.
Berlinul s-a oferit sa trimita functionari civili si experti bancari care sa ajute autoritatile de la Atena in domeniul investitiilor, finantarii proiectelor, reglementarilor si subventiilor europene, potrivit termenilor unui acord semnat de cele doua parti dupa doua luni de discutii, informeaza Mediafax.

Ministrul german al Economiei, Philipp Roesler, a semnat acordul in timpul unei vizite in Grecia in fruntea unei delegatii de 70 de reprezentanti ai industriei din Germania, care vor sa faca afaceri in Grecia, in principal in domeniul energiei regenerabile si managementului reziduurilor.

Roesler si ministrul elen al Dezvoltarii, Mihalis Chrysohoidis, au afirmat ca acordul reprezinta un pas esential in eforturile de revigorare a economiei Greciei, care va intra in 2012 in al cincilea an de recesiune, partial din cauza masurilor de austeritate impuse de creditorii internationali.

Germania este implicata puternic in economia Greciei. Companii germane detin participatii importante la companii elene, cum ar fi Deutsche Telekom la operatorul de telecomunicatii OTE, sau Hochtief la Aeroportul International din Atena.

Totodata, spitalele elene datoreaza zeci de milioane de euro producatorilor germani de medicamente si furnizorilor de echipamente, precum Bayer.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri