Trezoreria Marii Britanii va folosi profituri rezultate din programul de achizitii de obligatiuni al Bancii Angliei pentru a plati din datoriile statului si pentru a reduce necesarul de imprumut, potrivit Wall Street Journal.
Masura ar urma sa-l ajute pe ministrul de Finante, George Osborne, sa atinga tintele bugetare, aflate in pericol, insa nu va avea impact pe termen lung asupra finantelor Marii Britanii, scrie Mediafax.

Pana in martie, Banca Angliei va fi acumulat 35 de miliarde de lire sterline din dobanzile incasate la obligatiuni guvernamentale in valoare de 375 miliarde de lire sterline, cumparate printr-un program pe trei ani. Obligatiunile si dobanzile incasate sunt pastrate intr-un fond special.

Surplusul financiar din acest fond va fi transmis Trezoreriei si folosit pentru plata datoriei nationale. Transferurile financiare vor fi efectuate in 2013 si 2014.

Dobanzile incasate in programul de achizitii de obligatiuni vor fi, in viitor, transferate trimestrial Trezoreriei, eliminand astfel nevoia guvernului de a imprumuta sume mai mari pentru rostogolirea datoriei.

Noul aranjament aduce practicile din Marea Britanie in linie cu cele ale bancilor centrale din alte mari economii. In SUA, Rezerva Federala transfera statului orice profit din programul de stimulare a economiei, iar in Japonia banca centrala procedeaza similar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri