Consumatorii americani sunt foarte reticenti sa cumpere produsele fabricate in China din cauza unor scandaluri recente legate de siguranta acestor produse, doua treimi dintre cei chestionati precizand ca ar sustine un boicot al produselor provenite din China, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Chestionati de institutul de sondaje Zogby International daca sunt ingrijorati de produsele chinezesti, 82% dintre respondenti au raspuns pozitiv la aceasta intrebare si doar 30% cred ca produsele alimentare provenite din China sunt sigure.

"Recentele avertizari si retrageri de pe piata ale unor produse precum pasta de dinti toxica, mancare pentru animale alterata si jucarii a caror vopsea contine un nivel ridicat de plumb nu au trecut neobservate de publicul american", a declarat Zogby intr-un comunicat.

La o serie de exporturi chinezesti, printre care peste, jucarii, alimente pentru animalele de companie si pasta de dinti, au fost descoperite neregului, precum lipsa de etichete completate corect, unele dintre produse fiind alterate sau contaminate, afectand grav marca "Made in China" si dand nastere unor reactii negative pe plan global.

Grupul Mattel Inc. a anuntat, saptamana trecuta, dupa cel mai recent scandal generat de efectuarea acestui sondaj, ca va retrage de pe piata 1,5 milioane jucarii fabricate in China din cauza ca vopseaua cu care erau acoperite contine o cantitate nepermis de mare de plumb.

Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 4.508 adulti intre 17 si 19 iulie si a aratat ca 63% dintre cei chestionati ar participa la un boicot al produselor chinezesti pana cand China va lua masuri pentru a intari standardele de siguranta.

Ceva mai putin de 70% dintre respondenti au declarat ca au incredere in produsele non-alimentare fabricate in China, i nsa 51% dintre cei chestionati au precizat ca nu sunt convinsi ca China isi va respecta promisiunea de a inaspri reglementarile legate de procesarea produselor alimentare, conform Reuters.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri