Presedintele Chinei, Hu Jintao, estimeaza ca statul pe care in conduce va indeplini obiectivul de majorare de patru ori a produsului intern brut (PIB) pe cap de locuitor in perioada 2000-2020, in cazul in care conditiile actuale se mentin, informeaza AFP.
Seful de stat si seful partidului chinez a subliniat ca acest obiectiv depinde de mai multi factori, printre care cel mai important fiind capacitatea Chinei de a reduce poluarea si utilizarea nesabuita a resurselor, relateaza NewsIn, citand AFP.

"Datorita optimizarii structurilor economice, ameliorarii profitabilitatii, reducerii consumului de energie si de resurse si extinderii masurilor de protectie a mediului, obiectivul nostru de a majora de patru ori produsul intern brut pe cap de locuitor pana in 2020 fata de nivelul atins in anul 2000 va fi indeplinit", a declarat acesta, cu ocazia discursului sustinut in deschiderea celui de-al saptesprezecelea congres al Partidului Comunist Chinez.

Agentia oficiala de presa Xinhua a precizat ca obiectivul prezentat luni este mai ambitios decat cel stabilit in urma cu cinci ani, cand se miza pe majorarea de patru ori a PIB-ului, nefacandu-se inca nicio referire la PIB-ul pe cap de locuitor, luandu-se in calcul populatia Chinei in 2020.

Produsul intern brut a inregistrat un ritm anual de crestere de 10%, in ultimii patru ani, indreptandu-se spre o performanta asemanatoare si in anul curent, in primul semestru fiind deja atins un nivel de crestere de 11,5%, relateaza AFP.

In 2006, veniturile pe cap de locuitor au crescut cu 10,4% (dupa ajustari) in zonele urbane si cu 7,4% in zonele rurale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri