Dolarul s-a mentinut miercuri in fata euro, pentru ca investitorii au asteptat publicarea statisticilor vanzarilor cu amanuntul din Statele Unite, in cautare de indicii legate de gradul incetinirii economice si de nevoia de a reduce din nou dobanda de referinta, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Economistii chestionati de Reuters au estimat ca vanzarile au scazut in ianuarie cu 0,2%, dupa un declin de 0,4% in decembrie.

"Daca datele nu arata o schimbare a tendintei, oamenii vor considera ca Statele Unite sunt in recesiune si dolarul se va deprecia si apoi va inregistra o urcare brusca, pentru ca investitorii isi vor aminti de dinamismul monetar al Comitetului Federal Pentru o Piata Deschisa", a declarat un strateg valutar din cadrul Bank of New York Mellon, Neil Mellor.

In sesiunile recente, toate vanzarile dolarului si datele slabe cu privire la economia americana au avut un efect de scurta durata, pentru ca pietele se bazeaza pe faptul ca banca centrala americana, Federal Reserve, va cobora din nou dobanda de politica monetara pentru a evita o recesiune.

Miercuri, euro s-a mentinut la 1,4581 dolari. Fata de yen, euro s-a apreciat cu 0,2%, la 156,88 yeni/euro, in timp ce dolarul a urcat in mod similar, la 107,53 yeni/dolar.

In ciuda slabiciunii pietelor de capital din China si Europa, actiunile americane au indicat o deschidere in urcare a sedintei de miercuri, sustinand apetitul pentru risc al investitorilor.

Yenul are de castigat in perioadele cu aversiune fata de risc, cand investitorii renunta la tranzactiile speculative de tip carry-trade, in care fac imprumuturi in moneda japoneza, cu un randament scazut, pentru a finanta imprumuturi in monede cu randament ridcat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri