Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a scos la vanzare 6,7 kilograme de bijuterii din aur si 40 de kilograme de bijuterii din argint, insa, potrivit legii, romanii obisnuiti nu au acces sa cumpere metale pretioase direct de la ANAF.

"Ofertele pot fi depuse prin posta sau direct la registratura la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti (DGRFPB) in plic inchis, pana la data de 31 octombrie 2016 si vor fi insotite de autorizatia emisa de Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), in copie legalizata", potrivit unui anunt al ANAF.

Cantitatea de metale pretioase scoasa la vanzare de ANAF este impartita in mai multe loturi (gropuri). Astfel, daca pentru unul dintre aceste loturi se depun mai multe oferte, va fi luata in considerare oferta cu pretul cel mai ridicat.

Poze cu produsele pot fi vazute la Serviciul Valorificare Bunuri Confiscate din cadrul DGRFPB.

Cele mai mari dintre loturile scoase la vanzare cantaresc 1,2 kilograme – aur si 26 kilograme – argint.

Cum vinde ANAF aur si argint

Metalele pretioase aflate in stocurile ANAF sunt scoase din seiful Trezoreriei dupa ce agentia da anunt de vanzare. Comercializarea se face, potrivit legii, prin vanzare directa doar catre persoane autorizate de ANPC.

ANPC stabileste cine poate cumpara aceste bunuri, dar si preturile la care ANAF trebuie sa le vanda. Astfel, bunurile sunt evaluate prin expertize realizate de experti ai Directiei metale si pietre pretioase din cadrul ANPC.

Metalele pretioase de pe listele de stocuri ale ANAF si alte bunuri din aceasta categorie nu se afla in seifurile Fiscului, fiind depozitate la Trezoreria statului.

Metalele pretioase, in principal bijuterii, provin din confiscari facute de Directia antifrauda a ANAF inclusiv de la interlopi si traficanti, si ajung in visteria statului in urma unor sentinte ale justitiei, dar si din cazuri de "succesiune vacanta", adica decesul proprietarului fara mostenitori sau testament, situatie in care bunurile acestuia intra in proprietatea statului.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri