Deschis cu o luna in urma, restaurantul a gasit imediat amatori, intr-un oras in care clientii s-au plans adesea de nivelul exagerat de zgomot din localuri.

Uneori este nevoie de rezervare pentru a obtine o masa in zilele de vineri sau duminica seara la Eat, o sala intima cu 25 de mese, situata in cartierul cochet Greenpoint.

"Doresc sa ofer oamenilor posibilitatea sa aprecieze mancarea cu o atentie deosebita, acest lucru fiind de obicei imposibil in restaurantele zgomotoase, mai ales intr-un oras ca New Yorkul", a declarat Nicholas Nauman, proprietarul restaurantului, in varsta de 28 de ani.

Citeste si:

In timpul mesei, prin urmare, clientii nu trebuie sa vorbeasca si isi inchid telefoanele mobile. Meniul vegetarian, bazat pe produse bio locale, este savurat prin urmare in tacere deplina, inr-un mod atat de diferit de agitatia continua a metropolei.

"Intri in dialog cu propriul spirit, te gandesti la o multime de lucruri", afirma Morgan Yakus, o clienta care a "incercat mai multe senzatii si chiar i-a venit sa rada", pentru a se regasi, in cele din urma, "mai zen, mai senina".
La inceput, Nicholas Nauman se gandea sa programeze o seara de tacere pe luna, dar in prezent a ajuns sa organizeze cel putin o seara linistita pe saptamana.

Un meniu costa 40 de dolari, plus bacsis, un pret mai mult decat rezonabil pentru o seara linistita la New York.