Ziua Regelui Mihai nu a scapat din atentia politicienilor, care au cautat de abordeze acest moment prin mesaje, scrisori deschise si evenimente
Piateta Regelui a fost inaugurata in Capitala, de primarul Sorin Oprescu in prezenta Regelui Mihai, cu ocazia zilei de nastere a acestuia, la eveniment adunandu-se aproximativ 200 de oameni pentru a-i aduce un omagiu fostului monarh, scrie Mediafax.

Regele Mihai, care a implinit joi 91 de ani, a fost insotit la eveniment de Principesa Margareta si principii Radu si Nicolae.

Piateta Regelui a fost inaugurata la intersectia Soselei Kiseleff cu strada Ion Mincu, unde a fost amplasat un monument cu bustul Regelui Mihai si plachete cu un fragment din discursul pe care acesta l-a sustinut anul trecut in Parlament, dar si cu o scurta cronologie din istoria familiei regale a Romaniei, puse de-o parte si de alta.

In fata monumentului s-au adunat aproximativ 200 de persoane cu steaguri regale si pancarte cu fotografii ale membrilor familiei regale insotite de texte ca "Romania noastra - trecut, prezent si viitor" si "Monarhia salveaza Romania".

Printre cei prezenti s-au numarat fostul presedinte Emil Constantinescu, fostii premieri Calin Popescu Tariceanu si Victor Ciorbea, ministrul Culturii, Puiu Hasotti si presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc.

Preda: Dupa ce in '92 PNL l-a propus pe Regele Mihai candidat la prezidentiale,azi il propune monarh


Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda comenteaza, intr-o postare pe blogul personal, ca "dupa ce, in 1992, PNL l-a propus pe Regele Mihai drept candidat la prezidentiale, doua decenii mai tarziu, acelasi partid il propune pe acelasi Mihai monarh".

"Dupa ce in 1992, PNL l-a propus pe Regele Mihai drept candidat la prezidentiale, doua decenii mai tarziu, acelasi partid il propune pe acelasi Mihai monarh. Intrebat care sunt ratiunile, Crin Antonescu - un monarhist atat de convins incat a candidat si vrea sa candideze in continuare la prezidentiale - a invocat o «impresie», si anume cea creata de prezenta Regelui la aniversarea sa de acum un an", scrie Preda pe blog.

"Adevarul e ca, in 1992, a fost vorba tot despre o impresie: era vorba atunci de ecourile impresionante ale vizitei lui Mihai I de Paste", adauga Preda.

Antonescu: Continui sa cred ca monarhia constitutionala e cea mai convenabila forma de guvernamant

Monarhia constitutionala este cea mai convenabila forma de guvernamant pentru o tara ca Romania, a declarat, miercuri, presedintele PNL, Crin Antonescu, el fiind intrebat despre faptul ca fostul premier Tariceanu ar sustine revenirea la monarhie si raspunzand: "Ma bucur ca numarul nostru creste".

El a facut aceasta declaratie raspunzand unor intrebari ale presei la Palatul Elisabeta, unde a participat la ceremonia in care ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, i-a conferit Regelui Mihai Emblema de Onoare a Armatei Romaniei.

MRU, Regelui Mihai: La cei 91 de ani impliniti azi, natiunea mai are inca nevoie sa-i fiti alaturi


Mihai Razvan Ungureanu spune, intr-o scrisoare deschisa adresata Regelui Mihai, ca acesta a fost "simbol pentru natiunea romana de-a lungul unei vieti lungi si pline de evenimente", adaugand: "La cei 91 de ani pe care ii impliniti astazi, natiunea noastra mai are inca nevoie sa-i fiti alaturi".

"Astazi, 25 octombrie 2012, cand sarbatorim si ziua Armatei Romane, ne amintim de istoria noastra glorioasa si de luptele pe care le-am dus pentru independenta si pentru libertatile noastre de-a lungul vremurilor. Nu putem avea viitor fara a respecta trecutul nostru. Majestate, sunteti parte din trecutul, prezentul si viitorul nostru. Intreaga viata a Majestatii Voastre, ati fost loial acestui popor, tratandu-l cu respect, seriozitate si modestie, dar mai ales oferindu-i speranta si dandu-i curaj. Ati fost simbol pentru na?iunea romana de-a lungul unei vieti lungi si pline de evenimente. La cei 91 de ani pe care ii impliniti astazi, natiunea noastra mai are inca nevoie sa-i fiti alaturi", se arata in scrisoarea lui Ungureanu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri