Fondul Proprietatea (FP) ar putea incasa 354 mil. euro (1,59 mil. lei) pentru participatia minoritara la distributia Muntenia Sud, de trei ori mai mult decat propria evaluare din portofoliu, daca italienii de la Enel ar oferi FP acelasi pret pe care Curtea de Arbitraj de la Paris l-a impus recent in procesul dintre Enel si statul roman.

Curtea de Arbitraj de la Paris a hotarat ca grupul Enel trebuie sa plateasca statului roman 401 mil. euro (1,8 mld. lei) pentru 13,57% din actiunile fostei Electrica Muntenia Sud, care astazi este impartita in E-Distributie Muntenia (fosta Enel Distributie Muntenia) si Enel Energie Muntenia.

Fondul Proprietatea detine in prezent cate 12% din Enel Energie Muntenia si E-Distributie Muntenia. Cele doua pachete de actiuni sunt evaluate la 513 mil. lei (113,9 mil. euro) in portofoliul Fondul Proprietatea, insa daca ar fi sa fie luata in calcul evaluarea facuta de Curtea de Arbitraj de la Paris in procesul dintre Enel si statul roman, pachetele detinute de FP au o valoare de 1,59 mld. lei (354 mil. euro).

Cititi mai mult in Wall-Street PRO

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri