In contextul in care intreaga piata imobiliara din Romania este blocata, proiectele de infrastructura ar putea inseamna salvarea multor dezvoltari imobiliare. Ramane de vazut de unde se pot obtine finantari, in ce sectoare este neaparata nevoie de investitii si cine sunt cei care au putere de schimbare.
„Principala problema a pietei imobiliare din Romania a fost intotdeauna lipsa unei infrastructuri adecvate, care a afectat in special noile dezvoltari, calitatea cladirilor si a serviciilor oferite fiind astfel foarte slaba. In final, infrastructura aceasta va avea un impact negativ asupra valorii proprietatilor si va reduce asteptarile clientilor”, este de parere Daniel Fuchs (foto), Managing Partner al companiei de consultanta si dezvoltare imobiliara Spiegelfeld International.

Un plan al lucrarilor de infrastructura ar trebui sa fie una din cele mai importante probleme ale municipalitatii, care ar trebui sa se gandeasca atat la un plan general cat si la un plan segmentat pe zone, crede Fuchs. Astfel, proiectele de infrastructura ar trebui dezvoltate cat mai rapid, dupa o planificare clara, care sa implice experti internationali, urmand exemplele marilor orase din Europa si nu numai.

„Primele victime sunt intotdeauna oamenii care locuiesc in orasele cu o infrastructura precara, dar si economia, intrucat costurile de transport si de productie sunt mai ridicate. Alegerile electorale devin de fiecare data un prilej pentru ca politicienii «sa puna degetul pe rana»”, mai spune reprezentantul Spiegelfeld .

Cei care ar trebuie sa puna mai multa presiune sunt autoritatile si liderii de opinie din economia nationala, dar in acelasi timp sa ofere sugestii concrete de imbunatire. De asemenea, dezvoltatorii imobiliari, grupurile de interes si asociatiile non-guvernamentale au o influenta importanta in mersul lucrurilor, crede Fuchs.

„Romania ar trebui sa se concentreze pe programele de infrastructura pe termen lung, pentru ca infrastructura nu poate fi creata intr-o zi. Un punct cheie ar trebui sa fie dezvoltarea unei retele de autostrazi, a sectorului de energie verde, dar si imbunatatirea infrastructurii din orase si comune, introducerea gazelor, a apei potabile si dezvoltarea canalizarii”, a incheiat Daniel Fuchs.

Despre starea infrastucturii din Romania si solutiile ce pot fi aplicate, se va discuta in cadrul conferintei Mission Infrastructure, organizata de Eurobuild Central & Eastern Europe, pe 23 iunie.

„Este foarte mult de munca atunci cand vine vorba de infrastructura din Romania si, din fericire, sunt destui bani pentru aceste proiecte, bani ce provin de la Uniunea Europeana. Insa ei nu vor fi acolo la nesfarsit si de aceea trebuie investiti in proiecte bine planificate. O astfel de conferinta ofera solutii si aduna o masa importanta de specialisti in domeniu”, a declarat Adrian Chirca, Country Manager al Eurobuild Romania.

In luna aprilie, Eurobuild a organizat o conferinta similara in orasul Varsovia, atrangand atat figuri din sectorul privat cat si din cel public, de la vice-primari si primari, la reprezentanti ai Ministerului pentru Infrastructura si Dezvoltari Regionale.

„A fost o dezbatere puternica asupra celui mai bun mod de a finanta mai multe proiecte de dezvoltare, in special pentru transportul in comun, dar si discutii pro sau contra parteneriatelor intre sectorul public si cel privat”, a adaugat reprezentantul Eurobuild Romania.

Despre program si temele de discutie puteti afla mai multe pe pagina web a conferintei.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri