Sorin Oprescu nu are voie sa primeasca vizite in cursul zilei de duminica, dupa ce medicii de la Spitalul Universitar Bucuresti, unde este internat primarul suspendat al Capitalei, nu si-au dat acordul pentru ca este supus unor investigatii, afirma surse judiciare.

Potrivit surselor citate, avocatii lui Sorin Oprescu au solicitat reprezentantilor Arestului Central al Capitalei sa le permita sa isi vizite clientul, insa cererea nu le-a fost aprobata pe motiv ca medicii de la Spitalul Universitar Bucuresti nu si-au dat acordul, intrucat primarul suspendat al Capitalei este supus unor investigatii. Primarul suspendat al Capitalei ramane internat si este urmarit la Spitalul Universitar Bucuresti, medicii specialisi urmand sa decida daca va fi supus unei coronarografii, la inceputul saptamanii viitoare, a declarat duminica, pentru Mediafax, profesor doctor Mircea Cinteza, seful clinii Cardiologie din cadrul SUUB.

"Nu stiu ce investigatii s-au facut, dar potrivit procedurilor, se incepe cu investigatii neinvazive: EKG, investigatii imagistice, analize, pentru a vedea daca exista semne de leziuni musculare ale inimii si stabilirea valorilor zaharului in sange", a explicat profesor doctor Mircea Cinteza, seful clinicii Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB). Mircea Cinteza a precizat ca in urma acestor investigatii neinvazive se decide daca este necesara si coronarografia. Seful clinicii Cardiologie a precizat ca Sorin Oprescu este urmarit permanent si, din discutiile pe care le-a avut cu medicul de garda, a inteles ca se pune problema daca va face aceasta investigatie la inceputul saptamanii viitoare, explicand ca aceasta investigatie se face atunci cand sunt semne ca ar exista probleme mai grave, cum ar fi un infarct sau un infarct miocardic.

"El avand cele doua boli prinicipale, boala cardiovasculara si diabet, in astfel de situatii exista opinii ale celor specializati si acesti medici se intalnesc de facto intr-o comisie pentru a analiza situatia fiecarui pacient", a mai adaugat profesorul doctor Mircea Cineza. Seful clinicii Cardiologie a precizat ca in urma invesigatiilor echipa de medici va decide daca in cazul lui Sorin Oprescu problemele pot fi rezolvate cu tratament, printr-o interventie de largire a arterei sau printr-o operatie pe cord.

Pe toata durata spitalizari Sorin Oprescu va fi pazit de doi politisti. Sorin Oprescu a fost adus sambata, in jurul orei 16.00, cu o duba a politiei din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenta, la intrarea in unitatea medicala fiind insotit de doi agenti. De altfel, primarul suspendat al Capitalei a fost, in perioada 1994- aprilie 2006, director al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Alexandru Chiciu, avocatul primarului suspendat al Capitalei, a declarat, sambata, dupa ce l-a vizitat pe acesta in arest, ca Sorin Oprescu va fi dus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti pentru a i se face o serie de investigatii. Aparatorul a mai precizat si situatia in cazul clientului sau s-a reglementat si in ceea ce priveste regimul alimentar, Sorin Oprescu primind hrana necesara dietei sale.

In urma solicitarii facute de primarul suspendat al Capitalei, prin avocatii sai, profesorul doctor Leonida Gherasim, de la Spitalul Universitar de Urgenta, a venit, vineri seara, la Arestul Central al Politiei Capitalei pentru a-l consulta pe Sorin Oprescu pentru probleme cardiace. "Starea de sanatate se poate complica la orice persoana care are diabet sau factori de risc sau are hipertensiune. E schimbat, mai slab, mai putin tonic. Intai am studiat ce acte sunt la dosarul medical, o discutie cu medicul care il supraveghea, o discutie cu profesorul Oprescu, un examen complet cardiovascular. (...). Un bolnav cu angina poate sa moara subit sau sa traiasca 20 de ani", a precizat profesorul doctor Leonida Gherasim, la iesirea din Arestul Central al Capitalei, mentionand ca a facut si o serie de recomandari.

De asemenea, intr-un raport realizat de o echipa de specialisti trimisa, joi, de Avocatul Poporului la Arestul Central al Politiei Capitalei pentru a face verificari cu privire la respectarea dreptului la sanatate al lui Sorin Oprescu se precizeaza ca edilul suspendat al Capitalei trebuie dus de urgenta si tinut sub observatie intr-o sectie de cardiologie, cu aparatura de specialitate, avand in vedere "agravarea starii de sanatate, in contextul antecedentelor personale patologice".

Primarul suspendat al Capitalei, care sufera de diabet, a fost dus, luni 21 septembrie, din Arestul Central al Politiei Capitalei, unde este incarcerat din 6 septembrie, la Spitalul "Sfantul Ioan", pentru ca acuza dureri in piept, suspectandu-se un infarct. El a fost supus unor investigatii medicale, eliminandu-se suspiciunea, apoi a fost readus in Arestul Capitalei, au declarat pentru Mediafax surse medicale.

Avocatii lui Sorin Oprescu au solicitat, marti, comisiei de la Arestul Central al Politiei Capitalei sa ii permita lui Sorin Oprescu sa fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, de trei dintre medicii sai curanti, printre care profesor dr. Dragos Vinereanu si profesor dr. Leonida Gherasim, pentru probleme cardiace care s-au amplificat in ultima perioada.

Viorel Mocanu a declarat, pentru Mediafax, ca cererea a fost formulata din cauza ca durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu atunci cand a fost dus din arest la Spitalul "Sfantul Ioan" persista, iar familia acestuia si apararea doresc si opinia altor medici cu privire la diagnostic. Potrivit avocatului, din investigatiile care i-au fost facute in 21 septembrie, la spital, se pare ca Sorin Oprescu ar fi facut un "pseudo-infarct", iar starea medicala ar indica un posibil infarct.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita. Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si judecata in 14 septembrie la Curtea de Apel Bucuresti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Magistratul a mentinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis "Grenada", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua lucrari la Palatul de la Mogosoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri