Autobuzele supraetajate, inaugurate la sfarsitul lunii iulie de ministrului Turismului Elena Udrea, in Bucuresti, au transportat in prima luna 10.332 de turisti, incasand aproape 250.000 lei. Vezi cat isi propun autoritatile sa incaseze in fiecare luna.
„In luna august 2011, au utilizat autobuzele turistice un numar de 10.332 turisti, din care 1.114 copii. De asemenea, pana la data de 26 august, linia turistica RATB a avut incasari de 241.590 lei”, se arata in datele RATB furnizate wall-street.ro.

Autobuzele supraetajate, inchiriate de RATB de la Regia de Transport din Constanta, au inceput sa circule la finele lunii iulie pe traseul turistic cuprins intre Piata Presei si Piata Unirii, costurile acestui proiect fiind suportate de RATB si de Ministerul Turismului.

Ministrul Elena Udrea a precizat la data inaugurarii ca toate costurile care tin de promovarea programului vor fi suportate de catre Ministerul Turismului, iar costurile de inchiriere care s-au ridicat la aproximativ 60.000 de euro pentru trei luni sunt suportate de catre RATB.

In prezent, Regia estimeaza ca va incasa in primele trei luni aproximativ 700.000 lei, respectiv circa 165.000 euro (n.r. calculat la un curs de 4,28 lei/euro, afisat luni de BNR).

1. Ce parere ai despre autobuzele turistice din Bucuresti?

2. Ai mers cu un astfel de autobuz?




“Potrivit analizelor, Regia estimeaza o cerere de circa 10.000 calatori/luna, ceea ce va reprezenta o incasare de aproximativ de 233.830 lei lunar. Din totalul calatorilor, preconizam ca 89,22% vor fi turisti adulti, iar 10,78% copii”, se arata in datele RATB.

Costul unui bilet in primul traseu turistic din Capitala este de 25 de lei pentru adulti si de 10 lei pentru copii cu varste intre 7 si 14 ani. Copiii care au sub sapte ani, insotiti de adulti, nu vor avea nevoie de bilet. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si poate fi cumparat din autobuzele turistice.

Astfel, RATB anticipeaza ca va tranporta luna peste 8.900 adulti si 1.078 copii.

Autobuzele circula pe traseul Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, apoi din nou prin Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Soseaua Kiseleff, Piata Presei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri