Ce inseamna sa fii broker la Bursa?


Cu totii am auzit de brokerii de la Bursa, dar putini stiu ce prespupune acest job si care este activitatea de zi cu zi a acestora. Pentru a afla mai multe lucruri despre aceasta meserie am rugat trei brokeri sa ne raspunda la 10 intrebari standard. Concluzia: un broker este conectat in permanenta la bursa, dar si la mass media, iar acest job presupune in primul rand o pasiune pentru piata de capital.

Un articol de Lucia Maxim

5 Dar cele rele?

Gabriel Necula Director Adjunct de Operatiuni, Prime Transaction
Parti rele...munca stresanta din punct de vedere al raspunderii care o ai fata de banii investiti ai clientilor, care tind sa te responsabilizeze pentru investitiile facute. Depinde de la persoana la persoana, dar unii pot considera o latura neconfortabila faptul ca trebuie sa ai rabdare, sa dedici timp, sa construiesti, sa studiezi, sa fii bun, apoi sa incepi sa dezvolti dupa care vin si recompensele. In piata noastra, reusita este un proces de lunga durata la fel ca si dezvoltarea pietei de capital autohtone.
Andrei Ciubotaru Broker, Vanguard
Orice contact cu un client reprezinta inclusiv o interactiune dintre doua tipuri psihologice diferite si doua stari de spirit diferite. Un lucru foarte important este faptul ca indiferent de moment, de conjunctura, nu trebuie sa lasi starea de spirit a celui cu care interactionezi sa te domine si pe tine. In orice convorbire interlocutorul este dominat de sentimente, sentimente pe care nu trebuie sa le lasi sa se insinueze in rationamentul tau. In orice situatie trebuie sa te mentii calm si echilibrat. Iar in zilele agitate, acest lucru cere un nivel foarte mare de energie. Energie consumata care se resimte inevitabil, mai devreme sau mai tarziu.
Gabriel Aldea Responsabil Departament Front Office, Intercapital Invest
Unul dintre cele rele este acela ca nu ne putem bucura de acest job pana la pensie si aceasta deoarece este un job care te solicita mult. Riscurile implicate reprezinta motivul care-i determina pe multi sa abandoneze acest gen de meserie.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri