Colaborare stransa intre BVB si Franklin Templeton

Colaborare stransa intre BVB si Franklin TempletonDesi este nevoie de un aviz al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si de aprobarea actionarilor, in AGA de la finalul lunii, numirea provizorie a lui Konieczny in Consiliul Bursei este vazuta cu optimism in piata de capital.

Stere Farmache (foto), presedintele Bursei de Valori Bucuresti, a declarat pentru Wall-Street.ro ca propunerea numirii oficialului Templeton ca administrator provizoriu a fost aprobata in unanimitate de consiliu.

„Consideram ca Greg Konieczny este o persoana potrivita pentru aceasta pozitie, bazandu-ne pe experienta sa in pietele financiare. In plus, acesta a dovedit in mai multe randuri o inclinatie pentru dezvoltarea pietei de capital romanesti”, a explicat Farmache.

Numirea sa ca administrator trebuie validata de CNVM si apoi aprobata de Adunarea Generala a Actionarilor din 29 aprilie 2011.

Farmache a mentionat ca nu este la curent cu eventualitatea unei incompatibilitati a pozitiei detinute de Konieczny cu functia din cadrul Franklin Templeton.

Valentin Ionescu, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, este de parere ca noul membru al Consiliului Bursei are doua mari plusuri: experienta pe pietele internationale si o buna cunoastere a regulilor de trading din pietele mari.

“S-a vazut deja ce inseamna sa ai un fond ca Templeton in Romania. Au adus plus valoare pentru piata de capital din Romania prin masurile pe care le-au luat pana acum. Bursa de Valori colaboreaza foarte bine cu Templeton”, a declarat Ionescu pentru Wall-Street.ro.


Reactii pozitve de la brokeri si investitori

Reactii pozitve de la brokeri si investitoriVestea numirii lui Greg Konieczny in Consiliul Bursei a creat reactii pozitive printre brokeri.

Adi Lupsan (foto)
, director adjunct al Intercapital Invest, este de parere ca astfel de oameni, pregatiti si implicati, sunt necesari pe orice piata care atinge un anumit nivel de maturitate si care tinde spre un anumit grad de dezvoltare, precum BVB.

„Un reprezentant al Franklin Templeton in conducerea Bursei de Valori Bucuresti poate aduce un plus de valoare, de care piata romaneasca are nevoie acum. Astfel de persoane cu expertiza si experienta in pietele financiare internationale pot ajuta la scurtarea timpului de maturizare a BVB, pentru a ajunge competitiva in regiune”, a declarat Lupsan.

Adrian Simionescu, managerul Vienna Investment Trust, considera ca numirea lui Konieczny in CA va contribui foarte mult la imbunatatirea imaginii Bursei de Valori Bucuresti, a performantelor si a vizibilitatii.

„Este un om cu o valoare recunoscuta, cu o experienta interesanta si cred ca va reusi sa coalizeze toti administratorii Bursei si sa faca o treaba buna”, a mai spus Simionescu.

Aceasta stire a creat euforie in randul investitorilor. In sedinta de ieri, actiunile Bursei de Valori Bucuresti au castigat 1,9 procente, pana la 42,2 lei/actiune, pe o piata predominant in scadere. Lichiditatea atrasa a fost de 1,75 milioane de lei.



De ce a demisionat Daniel Tepes?

De ce a demisionat Daniel Tepes?Daniel Tepes a demisionat vineri din Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti, invocand motive personale. „Consiliul a luat act de demisia unui membru si inlocuirea acestuia a fost un pas normal. Noul administrator trebuie sa fie confirmat si de Adunarea Generala a Actionarilor”, a explicat Farmache.

Insa, managerul Vienna Investment Trust a declarat ca stie din surse sigure ca Tepes s-a retras din Consiliu pentru a fi numit reprezentantul Franklin Templeton. "Daniel Tepes a demisionat din Consilul Bursei in favoarea lui Greg Konieczny. Pot sa spun ca m-a surprins placut aceasta miscare si chiar daca nu am vorbit direct cu el, informatia provine din surse sigure. Apreciez ca a realizat ca oficialul Franklin ar aduce un mare plus de valoare conducerii BVB si a preferat sa se retraga”, a declarat Adrian Simionescu (foto).

Daniel Tepes, proprietarul firmei de brokeraj HTI Valori Mobiliare, era unul dintre cei mai influenti actionari ai Bursei, el reusind sa obtina un loc in Consiliul de Administratie la alegerile din februarie 2010.

Anterior listarii BVB, in luna iunie a anului trecut, Tepes era cel mai mare actionar al Bursei. Daniel Tepes a mai demisionat in luna august a anului trecut, dar s-a razgandit in aceeasi zi.