Gabriel Popoviciu pregateste al doilea mega proiect imobiliar in Bucuresti

Gabriel Popoviciu pregateste al doilea mega proiect imobiliar in BucurestiMilionarul Gabriel Popoviciu, omul din spatele proiectului imobiliar Baneasa, care include si mallul Baneasa Shopping City, centrul comercial cu cele mai mari incasari din Romania, pregateste a doua investitie majora in real estate-ul bucurestean.

Compania Baneasa Investments, controlata de omul de afaceri, a inceput procesul pentru un PUZ pentru constructia unui proiect imobiliar mixt in zona Barbu Vacarescu si imediata apropiere a birourilor Nusco Tower.

Amplasat pe strada Gara Herestrau din sectorul 2 al Capitalei, pe un teren de 15.000 de mp, noul proiect al Baneasa Investments ar urma sa cuprinda atat cladiri de birouri, cat si spatii comerciale cu suprafete mari, „de tip mall”, se arata in avizele preliminarii si anuntul de intentie privind elaborarea PUZ-ului de pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

Potrivit anuntului de intentie, pe teren se doreste constructia unui „ansamblu de cladiri cu functiuni complexe: birouri, supermagazin, servicii anexe si realizarea lucrarilor de infrastructura de transport necesare acestuia”

Directia de urbanism a Primariei Bucuresti a adat un aviz preliminar pentru acest PUZ in aprilie. Pe teren ar putea fi construit un regim maxim de inaltime de 70 de m. Totusi, proiectul nu va aparea pe harta Bucurestiului in curand.

"La momentul actual demersurile realizate au ca scop re-avizarea documentatiilor de urbanism zonal si general si re-aliniera mixului de dezvoltare, precum si elementele comerciale si de infrastructura in corelare cu parametrii tehnici de construire dati de noul context de dezvoltare al intregii zone", a declarat Nicolae Calinoiu, directorul general al Baneasa Investments, pentru Wall-Street.ro.

Sursa foto: Mircea Dragos

Hergan - PUZ pentru un ansamblu rezidential pe 71.000 mp

Hergan - PUZ pentru un ansamblu rezidential pe 71.000 mpAvrig 35, companie la care principal actionar este milionarul Alexander Hergan, are in faza de avizare un proiect rezidential, care cuprinde si birouri si spatii comerciale pe Strada Jiului din Capitala. Terenul pentru care s-a obtinut un aviz preliminar de PUZ are o suprafata de peste 71.000 mp iar beneficiari sunt societatile Avrig 35, Koilanda si Pajura SA.

Anuntul de atentia a fost facut public inca de acum un an, dar la aceea data societatea Pajura SA nu era implicata, iar terenul era de doar 55.000 mp.

Recent, Hergan a declarat pentru Reuters ca Avrig 35 va inapoia bancilor imprumuturi de 50 mil. dolari in urmatoarea perioada.

AFI extinde PUZ-ul de la Laromet si pentru 3 blocuri cu locuinte

AFI extinde PUZ-ul de la Laromet si pentru 3 blocuri cu locuinteCompania Premier Solution&Team, compania prin care AFI Europe dezvolta proiectul de pe fosta platforma Laromet doreste completarea PUZ-ului de pe respectivul teren cu 3 imobile de locuinte cu cate 12 etaje.

AFI Europe are in plan sa construiasca pe teren, un mall si spatii de birouri, deja avizate. Oficialii companiei au declarat anterior pentru Wall-Street.ro ca, desi nu au in planurile pe termen scurt constructia de locuinte, vor insa sa pregateasca terenul si pentru acest segment, unde cererea cu siguranta va reveni.

Terenul are aproape 126.000 mp.

Israelii de la PBS, PUZ la fosta fabrica Grivita

Israelii de la PBS, PUZ la fosta fabrica GrivitaLa inceputul acestui an, a fost abrobat PUZ-ul israelienilor de la PBS pentru un teren de 5 hectare din sectorul 1 al Capitalei.

Producatorul de metale feroase si semifabricate Grivita SA Bucuresti a fost preluat in 2006 de compania imobiliara Metropolis Real Estate Developers. Acum, Grivita SA impreuna cu firma israeliana PBS au obtinut un aviz de PUZ pentru constructia unui ansamblu de locuinte pe un teren de 5 hectare. Compania PBS a cumparat in 2005 activele Grivita, insa apoi Metropolis nu a mai acceptat tranzactia.

Pentru acest proiect s-a obtinut un PUZ initial, inainte de criza.


Mall langa National Arena

Mall langa National ArenaUn alt proiect importand al carui PUZ a fost aprobat este cel al unul mall in zona National Arena. Centrul comercial din zona Iancului va fi construit pe un teren de 22.000 mp pe locatia fostei fabrici Zefir. Investitia apartine companiei Total Fidelity.

Initial, oficialii companiei spuneau ca in primavara acestui an vor incepe constructia. Contactati de Wall-Street.ro, oficialii companiei au declarat acum ca pana la finalul anului nu vor incepe lucrarile, avand mai multe chestiuni tehnice si administrative de rezolvat. Totusi, reprezentantii firmei spun ca isi mentin planurile.