8. Sfantul Constantin (Brasov)

8. Sfantul Constantin (Brasov)Inaugurat in martie anul acesta, spitalul Sfantul Constantin a presupus o investitie de 20 de milioane de euro din partea companiei Teo Health, in cadrul careia sunt actionari grupul farmaceutic Ropharma, impreuna cu Floriean Firu, vicepresedintele SIF Transilvania, si antreprenorul local Cristian Teodorescu.

Spitalul recent deschis a primit din partea ministerului categoria a IV-a de competente, cu plan de conformare.

Spitalul are cinci sectii cu saloane pentru spitalizare continua si de zi, totalizand 73 de paturi cu specialitatile chirurgie generala, O.R.L., neurochirurgie spinala si urologie. Unitatea medicala privata are o suprafata de 9.000 de metri patrati si a fost amenajata in mai putin de 10 luni in locul fostei fabrici Colgate-Palmolive din Brasov.

Potrivit ministerului, spitalele de categoria a IV-a au un nivel de competenta bazal, fiind unitati care deservesc populatia pe o raza administrativ-teritoriala limitata, pentru afectiuni cu grad mic de complexitate.

Lista cuprinde 461 de spitale din intreaga tara, clasificate in functie de mai multe criterii, printre care se numara serviciile medicale asigurate, dotarile, echipamentele si liniile de garzi asigurate. Unitatile mari, cu performante, vor primi mai multi bani la buget, in defavoarea celor clasate in niveluri inferioare de competenta.

Vezi in continuare care sunt urmatoarele 7 spitale.

Gasesti aici lista completa cu spitalele publice si private clasificate de minister.



7. Euroclinic (Bucuresti)

7. Euroclinic (Bucuresti)Inaugurat in 2005, Euroclinic a fost primul spital privat de mari dimensiuni din Bucuresti. Spitalul are 7 etaje functionale medicale, cu o capacitate de 70 de paturi, precum si un etaj tehnic si administrativ. Unitatea dispune de un bloc operator cu trei sali de operatie, doua sali de nastere si un compartiment postoperator.

Ministerul Sanatatii a incadrat spitalul in cea de-a IV-a categorie de competenta.

Centrul Medical Unirea (CMU) a preluat reteaua Euroclinic – formata dintr-un spital, trei clinici si un laborator de analize medicale in Bucuresti – in septembrie anul trecut, tranzactia fiind estimata la 30 de milioane de euro. Deal-ul CMU-Euroclinic a fost prima miscare de consolidare din top 10 al jucatorilor de pe piata de servicii medicale private. Dupa fuziune, in martie 2011, CMU s-a rebranduit in Regina Maria.

Vezi in continuare care sunt urmatoarele 6 spitale.

6. Athena (Timisoara)

6. Athena (Timisoara)Spitalul, care se intinde pe o suprafata de 5.000 de metri patrati, a fost deschis in 2010, avandu-l ca actionar principal pe medicul Konstantinos Giatras. Unitatea are o capacitate de 118 paturi, in saloane de orice categorie, de la rezerve VIP pana la cele cu doua paturi.

Ministerul Sanatatii a incadrat spitalul in categoria a IV-a de competenta.

Athena Hospital cuprinde un centru de fertilizare in vitro, un centru de diagnostic prenatal, precum si specialitati ca ginecologie, chirurgie, ortopedie, urologie si O.R.L.

Spitalul are in dotare si o pista de aterizare pentru elicopter, potrivit informatiilor de pe site-ul unitatii.

Vezi in continuare care sunt urmatoarele 5 spitale.

5. Nova Vita (Targu Mures)

5. Nova Vita (Targu Mures)Investitie de 7,5 milioane de euro a omului de afaceri Virgil Mailat (cunoscut in industria berii), spitalul Nova Vita a fost deschis la inceput de 2010. Unitatea are toate specialitatile medicale si dispune de 150 de paturi, fiind astfel cel mai mare spital particular din zona Transilvaniei.

Spitalul este organizat pe noua nivele si include o sectie de terapie intensiva si o maternitate.

Centrul Medical Nova Vita si-a inceput activitatea in iulie 2008, initial ca sectie de ingrijiri paliative si terapii complementare, ca mai apoi sa se extinda cu o farmacie si un laborator de analize medicale pana la deschiderea spitalului, potrivit site-ului Nova Vita.

Vezi in continuare care sunt urmatoarele 4 spitale.

4. Arcadia (Iasi)

4. Arcadia (Iasi)Investitie a familiei Fiterman, Arcadia este cel mai mare spital din zona Moldovei, unitatea dispunand de 220 de paturi (peste 80 de rezerve standard si VIP), precum si de patru sali de operatie, patru unitati de terapie intensiva, un laborator de cardiologie si doua sali de nastere.

Spitalul a fost incadrat in nivelul al IV-lea de competenta, conform clasificarii realizate de Ministerul Sanatatii.

Arcadia este afacerea familiei Fiterman, care detine si Fiterman Pharma, companie de productie si comercializare de medicamente.

Vezi in continuare care sunt urmatoarele 3 spitale.

3. MedLife (Bucuresti)

3. MedLife (Bucuresti)Spitalul Life Memorial a fost incadrat de minister in nivelul al III-lea de competenta, cu plan de conformare. Acest nivel corespunde spitalelor care deservesc populatia judetului din aria administrativ-teritoriala unde isi are sediul si, doar prin exceptie, din judetele limitrofe, pentru afectiuni cu grad mediu de complexitate.

Pana nu demult cel mai mare spital privat din Bucuresti, Life Memorial reprezinta o investitie de 17 milioane de euro, unitatea dispunand de 150 de paturi.

Spitalul, care se intinde pe o suprafata de 12.500 de metri patrati, cuprinde un bloc operator format din 5 sali de operatie, o sectie de ATI-reanimare, precum si de obstretica-ginecologie, neonatologie, chirurgie, boli interne, cardiologie, oncologie si pediatrie.

In afara de Life Memorial, MedLife mai detine inca doua spitale: un spital de pediatrie in Bucuresti si un altul la Arad, operat in colaborare cu grupul aradean Genesys Medical Clinic.

In prezent, reteaua MedLife cuprinde 9 hiperclinici, 8 laboratoare de analize medicale, 28 de centre medicale generaliste si 7 centre monodisciplinare. Din 2010, MedLife opereaza si o retea de farmacii, PharmaLife.

Vezi in continuare care sunt urmatoarele 2 spitale.

2. Sanador (Bucuresti)

2. Sanador (Bucuresti)Deschis in aprilie anul acesta, in urma unei investitii de 40 de milioane de euro, spitalul Sanador a fost incadrat in nivelul al III-lea de competenta, cu plan de conformare.

Spitalul are o suprafata totala de 18.000 metri patrati si se compune din doua corpuri, cu sase, respectiv zece etaje.

Pe langa ambulator, spitalul are toate specialitatile medicale si chirurgicale, inclusiv o unitate proprie de urgenta, de terapie intensiva si o maternitate. Unitatea are 290 de paturi si conditii de spitalizare echivalente cu cele ale unui hotel de cinci stele.

Reteaua Sanador, controlata de Doris Andronescu impreuna cu sotul sau, Florin Andronescu, este compusa din trei clinici, doua laboratoare si un spital.

Vezi in slide-ul urmator ce spital privat a primit cea mai buna incadrare.

1. Pelican (Oradea)

1. Pelican (Oradea)Spitalul din Oradea a fost incadrat in nivelul al II-lea de competenta, cu plan de conformare. El a obtinut, astfel, cea mai buna incadrare dintre toate spitalele private din tara, inclusiv Bucuresti.

Nivelul corespunde spitalelor care deservesc populatia judetului din aria sa administrativ-teritoriala, precum si din judetele limitrofe, cu nivel inalt de dotare si incadrare resurse umane si care asigura furnizarea serviciilor medicale cu grad mare de complexitate.

Unitatea a fost deschisa in toamna lui 2008 si reprezinta investitia fratilor Adrian si Teodor Maghiar. Spitalul are o capacitate de 87 de paturi, impartite in saloane de 1 sau 2 paturi, unde pacientii sunt monitorizati permanent.

Blocul operator are 6 sali de operatie, iar ambulatorul dispune de toate specialitatile medicale, potrivit informatiilor de pe site-ul spitalului.

Recent, fratii Maghiar au anuntat ca urmeaza sa investeasca intr-un nou spital, la Cluj, investitia fiind de 50 de milioane de euro. Spitalul va crea 500 locuri de munca si va fi incadrat in categoria I conform clasificarii ministerului, sustin oficialii companiei.