Adevarul: Ion Iliescu infiereaza justitia europeana

Adevarul: Ion Iliescu infiereaza justitia europeana"Fostul presedinte al Romaniei ridiculizeaza recomandarea CEDO cu privire la solutionarea de urgenta a <Dosarelor Revolutiei>", titreaza Adevarul pe prima pagina. "Ion Iliescu ataca autoritatea institutiei europene: <CEDO este o instanta care e in afara realitatilor istorice".

"Reteaua din Portul Constanta are, prin libianul Said Baaklini, legaturi cu mafia araba implicata in operatiuni de spalare de bani", mai scriu jurnalistii de la Adevarul.

Tot de pe prima pagina aflam ca presedintele SUA Barack Obama si premierul britanic David Cameron au sarbatorit parteneriatul strategic americano-britanic cu carnati la gratar in gradina din Downing Street 10.

Evenimentul Zilei: Spaga din vami ne-a saracit cu 50 mld. euro

Evenimentul Zilei: Spaga din vami ne-a saracit cu 50 mld. euro"Evaziunea fiscala si spaga din vami a fost in 2010 de minim 2,5 miliarde de euro. Din '89, suma care s-a sifonat prin vami ajunge la jumatate din PIB-ul pe un an Romaniei", scrie Evenimentul Zilei pe prima pagina.

Tot de pe prima pagina citim si despre retragerea lui Chivu. "Nationala: unul si-a rupt piciorul, iar altii isi baga picioarele". Jurnalistii de la EvZ scriu ca tricolorii se retrag pe capete, ultimul fiind Cristi Chivu.

"Basescu, boicot pe motiv de Kosovo" - presedintele nu va merge in Polonia la summit-ul sefilor de state din Europa Centrala si de Est, la care va lua parte si presedintele SUA, Barack Obama. "Motivul: la reuniune a fost invitat si reprezentantul Kosovo, o entitate nerecunoscuta ca stat".


Financiarul: O societate manageriata de un fost ministru al Apararii, furnizor al Armatei

Financiarul: O societate manageriata de un fost ministru al Apararii, furnizor al Armatei"Elbit, reprezentata de Dudu Ionescu, devine furnizorul de baza al Armatei", scrie Financiarul pe prima pagina. Potrivit ziarului, societatea israeliana, manageriata de fostul ministru al Apararii, deruleaza contracte de zeci de milioane de euro cu structurile MApN.

Tot de pe prima pagina aflam ca Fondul Proprietatea a pierdut 50 de milioane de euro din valoare intr-o singura zi. "Cotatia a atins un nou nivel minim de la listarea la Bursa, trecand pe sub pragul de 0,49 lei/actiune".

Analistii sustin ca statul are nevoie de o politica de management a datoritie publice coerente. Potrivit expertilor contactati de jurnalistii de la Financiarul, maturitatile imprumuturilor depind foarte mult de consolidarea fiscala.