Compania Cord, detinuta de grupurile Pirelli si Continental, va construi la Slatina o hala de productie a firelor din anvelopele auto, printr-o investitie de 27,23 milioane euro care va genera cel putin 200 de noi locuri de munca, pe langa cele 370 existente. Proiectul va fi sustinut cu un ajutor de stat de 6,18 milioane euro.

Proiectul dezvoltat de ContiTech Fluid Automotive, divizie a concernului Continental, consta in construirea unei hale industriale si instalarea unei linii de productie de furtunuri de apa/aer pentru industria auto, in vederea extinderii capacitatii de productie existente la Carei. Proiectul de investitii in valoare de 15,14 milioane euro va genera 300 de locuri de munca, acestea adaugandu-se celor 850 existente. Ajutorul de stat va avea in acest caz o valoare de 4,408 milioane euro.

"Aceste doua acorduri se adauga celorlalte 22 de acorduri de finantare emise de Ministerul Finantelor Publice in perioada 2008-2011 in baza schemelor de ajutor de stat regional pe care le administreaza conform prevederilor HG 1165/2007, HG 753/2008 si HG 1680/2008.

Citeste si:

Aceste proiecte de investitii in valoare totala de 1.233 milioane euro genereaza un numar de peste 6.939 noi locuri de munca in domenii precum productia de autovehicule si componente pentru autovehicule, cercetare - dezvoltare in sectorul auto, prelucrarea carnii de pasare, productia de componente pentru microirigatii, productia de componente pentru industria aeronautica, productia de vagoane pentru calatori, productia de componente pentru extractia petrolului, produse din mase plastice, turism, medical etc., urmand fi sustinute prin masuri de sprijin de natura ajutorului de stat in valoare totala de aproximativ 329 milioane euro", se arata intr-un comunicat al Finantelor.

Pana in prezent a fost decontat un ajutor de stat in valoare de 110,18 milioane euro pentru proiectele finalizate (Renault Mecanique Roumanie, Aaylex, Automobile Dacia) sau aflate in diverse stadii de implementare, precum Pirelli, Renault Technologie Roumanie , Delphi, Premium Aerotec sau Remar.