BMW Group a investit o jumatate de miliard de euro in constructia noului BMW Seria 3, aflat la cea de-a sasea generatie, care a intrat in productie la uzina din München.

Investitiile s-au facut, printre altele, in echipamente de productie si tehnologii de fabricatie. Fabrica este punctul principal de productie a noului BMW Seria 3.

La doar trei luni de la startul productiei BMW Seria 3 Sedan se va atinge capacitatea maxima de productie - 680 de unitati pe zi. La acel moment, capacitatea totala a uzinei va depasi 900 de automobile pe zi.

Noua generatie a sedanului BMW Seria 3 va fi lansata in Romania in primele luni din 2012, avand un pret de pornire de 36.580 euro cu TVA pentru versiunea 320d 184 CP. Noua Seria 3 are 4,62 metri lungime, 1,81 metri latime si 1,42 metri inaltime.

Peste 60% dintre masinile care parasesc uzina sunt transportate si livrate pe calea ferata.

Productia la principala uzina din München a inceput in 1922. In prezent, aproximativ 9.000 de oameni, proveniti din peste 50 de tari, sunt angajati aici. Numai in 2010, aproape 206.000 de masini au parasit liniile de asamblare aflate in centrul unei zone rezidentiale, cu impact minim asupra regiunii si mediului.

In prezent, productia cuprinde BMW Seria 3, motoarele BMW pe benzina, precum si propulsoarele superperformante pentru modelele BMW M sau Rolls-Royce. De asemenea, sunt produse uneltele de presare si componentele de caroserie pentru reteaua mondiala BMW Group. Pana in prezent, la uzina BMW din München au fost produse peste 8,5 milioane de automobile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
BMW i4 apare pe piata in 2021. Investitiile depasesc 200 MIL. euro
Setari Cookie-uri