Constructorul roman de automobile Dacia a dezvaluit cum va arata cel de-al saptelea model al sau prin versiunea de competitie Lodgy Glace, care va fi prezentata in martie la Salonul Auto de la Geneva.
Tot anul viitor Dacia va lansa si cea de-a doua generatie a modelului Logan si o utilitara.

MPV-ul Dacia va avea 7 locuri si se va numi Lodgy. Initial numele a fost Popster, insa se pare ca Dacia s-a razgandit.

Productia Dacia Lodgy va avea loc la fabrica din Tanger, Maroc, fiind lansat pe piata la inceputul anului viitor. MPV-ul este cel mai mare autoturism produs de Dacia. Modelul va avea 4,5 metri lungime si va folosi platforma B a Nissan.

Noul model Dacia va intra in concurenta cu modelele Opel Zafira, Ford C-Max, Citroen C4 Picasso si Renault Scenic.

MPV-ul Dacia ar putea costa 13.000 euro cu motorizarea pe benzina si 15.000 euro cu cea diesel, fiind cu 5.000 euro mai ieftin decat concurentii.

Versiunea de competitie Lodgy Glace, primul monovolum care va concura in competitia Trophee Andros, va avea un motor de 3 litri 355 CP si o cutie secventiala cu 6 trepte. Tractiunea este 4x4.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri