General Motors doreste ca Africa sa devin principalul punct de export pentru vehiculele Hummer H3. Primele vehicule iesite de pe banda de productie vor ajunge in Africa la sfarsitul trimestrului. Anul trecut, subsidiarul General Motors din suful Africii a inceput asamblarea H3 pentru a fi exportat in Europa, Africa si Orientul Mijlociu.

Dorim sa facem din sudul Africii cea mai mare baza de export pentru H3, inclusiv variantele cu volan pe partea dreapta si versiunea diesel. Vrem sa ne descotorosim de a produce orice, oriunde. Orice tara trebuie sa se specializeze, declara Bob Lutz, director de dezvoltare a productiei globale.

Nul trecut Gm a anuntat o investitie de 100 milioane de dolari in dezvoltarea fabricii Port Elizabeth pentru productia Hummer. La o capcitate maxima, divizia Hummer poate fabrica 10.000 de unitati anual.

Fabricanti precum DaimlerChrysler, Volkswagen, BMW si Toyota Motor Coau profitat de programul de dezvoltare a industriei auto din Africa, incheind nenumarate contracte de export cu unitatile sud africane.

Conform regulamentului, companiile implicate in programul pentru export pot importa vehicule si componente la tarife mai mici. Componentele pentru vehicule de greutate medie si mare, excluzand cauciucurile sunt gratuite.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.