Porsche vrea sa controleze 25 % din Volkswagen

Renumitul producator de masini sport Porsche AG a anuntat vineri ca intentioneaza sa preia o noua participatie de 3,9 procente din actiunile rivalului Volkswagen AG, o tranzactie care ar urma sa-i ofere un pachet majoritar de control de 25,1 % din actiunile celui mai mare constructor auto european.

Porsche a precizat ca a supus spre aprobare Oficiului Federal al Concurentei din Germania (Bundeskartellamt) o cerere, care daca va fi avizata favorabil ii va permite firmei Porsche sa detine peste 25 % din actiunile Volkswagen si astfel sa fie in masura sa blocheze, daca doreste, deciziile luate de conducerea grupului Volkswagen, informeaza Rompres.

Anul trecut, Porsche a cheltuit aproximativ 3,5 miliarde euro pentru a-si majora participatia la VW pana la 18,5 procente, devenind astfel cel mai mare actionar individual la Volkswagen.

Porsche intentiona astfel sa protejeze Volkswagen, firma care furnizeaza aproximativ o treime din productia Porsche, de orice oferta ostila de preluare venita de la o companie straina. in perioada care a trecut de la sfarsitul anului si pana in prezent Porsche a ajuns sa controleze 21,2 procente din actiunile grupului Volkswagen, grup care detine marcile VW, Lamborghini, SEAT, Skoda, Bentley si Bugatti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri