Grupul Bosch a pus bazele noii sale fabrici din Rusia, incepand cu 2015 tehnologia auto Bosch va fi produsa si in Samara.

Locatia are o suprafata totala de aproximativ 200.000 de metri patrati, echivalentul a aproximativ 29 de terenuri de fotbal. Cladirile vor dispune de o suprafata de aproximativ 22.000 de metri patrati si vor fi folosite pentru productie, administratie si logistica. Acestea vor mai gazdui si resursele de energie si media ale uzinei, precum si o sala de mese.

Pana la sfarsitul anului 2016, furnizorul global de solutii tehnologice si servicii va investi in jur de 50 de milioane de euro in Samara. La incheierea lucrarilor, aproximativ 500 de angajati vor lucra in aceasta noua locatie.

Avand in vedere densitatea scazuta a automobilelor din Rusia si vechimea acestora – aproape fiecare a doua masina din Rusia este mai veche de zece ani – Bosch se asteapta ca productia anuala de automobile a tarii sa creasca constant, de la aproape doua milioane, cat numara in prezent, pana la aproximativ trei milioane in 2020.

Pana in prezent, diviziile Chassis Systems Control, Starter Motors and Generators si Diesel Systems au fost prezente in Samara. Pe viitor, acestora li se va alatura si divizia Electric Drives. Cu noua sa uzina, Bosch isi propune sa produca tehnologie auto in primul rand pentru clientii de la nivel local. Aceasta va include, spre exemplu, sisteme de franare anti-blocare, demaroare si generatoare, injectoare common rail pentru automobilele comerciale si sisteme de stergatoare de parbriz.

Citeste si:
Cum sunt afectate afacerile Bosch de mutarea unor operatiuni...
Cum sunt afectate afacerile...

Prezenta Bosch in Rusia
Divizia Termotehnica Bosch construieste in prezent o noua unitate de productie in Engels. Incepand cu vara acestui an, boilerele murale si boilerele industriale Bosch si Buderus vor fi produse in acel loc. Departamentele Automotive Aftermarket, Gasoline Systems, Diesel Systems si Scule Electrice din cadrul Bosch sunt deja prezente in Engels. Dupa Engels, Samara va fi a doua cea mai mare uzina Bosch de productie a tehnologiei auto din Rusia.

Bosch va investi mai bine de 100 de milioane de euro in noul sau sediu din Moscova, care va avea o suprafata totala de 57.000 de metri patrati. Deschiderea oficiala a noului sediu este programata pentru a doua jumatate a anului 2014.

Bosch este prezent in Rusia inca din 1904. Aceasta tara a fost printre primele, dupa Germania, in care a fost infiintata o organizatie de vanzari. Locatiile Grupului Bosch din Engels, Togliatti si Sankt Petersburg produc echipamente auto, scule electrice, tehnologie de ambalare si electrocasnice. Odata ce va incepe productia de termotehnica, toate cele patru sectoare de afaceri Bosch – Tehnologie Auto, Tehnologie Industriala, Bunuri de Larg Consum si Energie si Echipamente pentru Constructii – vor fi reprezentate in Rusia.

Citeste si:
Bosch Romania mizeaza pe afaceri de 143 de milioane de euro in 2007
Bosch Romania mizeaza pe...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Bosch va deschide o fabrica pentru tehnologii auto in Rusia