Mahindra ataca piata americana a vehiculelor de teren

Compania Global Vehicles a anuntat ca va distribui pe piata din Statele Unite vehicule de teren si camionete produse de Mahindra, principalul grup auto din India.

Potrivit unui comunicat Maindra, data lansarii vehiculelor pe piata americana va fi data publicitatii in trimestrul al doilea din 2007.

"Pentru a ramane numarul unu pe piata autohtona, trebuie sa devenim o companie cu operatiuni la nivel global, iar Statele Unite reprezinta o parte importanta a strategiei noastre", a declarat Pawan Goenka, presedintele diviziei de autovehicule a Mahindra.

Mahindra si-a propus sa obtina din activitatea de export 20% din venituri, in urmatorii ani, fata de 5% cat se inregistreaza in prezent. Africa, Europa, Asia de Sud si de Sud-Est reprezinta principalele piete de export ale grupului.

Mahindra este unul din cele mai importante grupuri industriale din India, cu o valoare de trei miliarde dolari si activitati in sectoare economice diverse. In tara noastra, Mahindra a intentionat sa preia de la stat pachetul majoritar de actiuni al companiei Tractorul Brasov, insa negocierile au fost suspendate in vara acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Directiva care afectează transportatorii de marfă, adoptată de PE
Setari Cookie-uri