MINI lanseaza un serviciu de sharing care permite clientilor din Spain sa-si puna automobilele la dispozitie pentru prieteni, familie sau colegi prin intermediul unei aplicatii.

Cu noua aplicatie MINI Sharing, clientii MINI pot oferi prietenilor, membrilor familiei sau colegilor posibilitatea de a deschide si de porni automobilul prin intermediul unui smartphone. Ca parte a unui proiect -pilot in capitala Spaniei, aceasta forma personala de car-sharing este testata in prezent in conditii cotidiene.

Testul de sharing de tip peer-to-peer este conceput pentru o flota de pana la 500 de automobile. Proprietarii modelelor MINI actuale, produse incepand din martie 2018, vor fi invitati sa participe, iar automobilul lor va fi echipat sau modernizat cu un modul MINI Sharing care permite accesul si pornirea motorului prin intermediul unui smartphone.

Testul din Madrid va oferi perspective importante pentru extinderea globala a activitatilor de sharing ale marcii MINI. BMW Group a identificat serviciile digitale de mobilitate ca fiind unul din domeniile viitoare de evolutie in cadrul strategiei NUMBER ONE > NEXT. Prin angajamentul sau extins fata de subiectele D-ACES (Design, Autonomous, Connected, Electrified and Services), compania joaca un rol de lider in modelarea mobilitatii viitorului.

MINI Sharing permite proprietarului automobilului sa-si imparta MINI-ul cu pana la zece persoane alese de el, disponibilitatea masinii fiind evidentiata in functia de calendar incorporata in aplicatie. Utilizatorii pot folosi aplicatia pentru a face, in doar cativa pasi, o cerere de rezervare de pe smartphone-ul lor. Dupa ce proprietarul si-a dat acordul, locatia automobilului si indicatiile pietonale le sunt afisate pe telefon. La sosirea la automobil, smartphone-ul pe care este instalata aplicatia MINI Sharing devine cheia masinii. O conexiune Bluetooth intre smartphone si MINI face posibila deschiderea usilor automobilului si pornirea motorului prin apasarea butonului Start/Stop.

Daca se doreste, proprietarul MINI poate marca anumite persoane ca utilizatori VIP in aplicatia MINI Sharing. Aceste persoane pot rezerva automobilul in mod spontan, fara a fi nevoite sa astepte acordul proprietarului.

Dupa ce conducatorul isi incheie calatoria, MINI va fi parcat intr-o zona convenita cu proprietarul si blocat prin intermediul smartphone-ului. Aplicatia MINI Sharing genereaza un raport cu datele de calatorie necesare pentru facturare, iar conducatorului i se ofera posibilitatea de a transfera o plata catre proprietarul MINI prin intermediul serviciului PayPal. Calculul costului pentru aplicatia MINI Sharing se bazeaza pe o rata fixa de 0,30 euro/km.

Asigurarea fiecarui automobil poate fi extinsa cu usurinta, cu o suma forfetara pentru fiecare conducator suplimentar care participa la testul MINI Sharing. Din motive de protectie a datelor, proprietarul MINI poate vizualiza oricand locatia vehiculului prin intermediul aplicatiei MINI Sharing - cu exceptia situatiilor in care un alt pasager calatoreste in interiorul automobilului.

MINI Sharing creeaza noi oportunitati de partajare a experientei MINI cu prietenii si familia. Inca o data, MINI isi asuma un rol inovator si de pionierat in evolutia mobilitatii urbane. Pe baza informatiilor de test colectate de la comunitatea MINI Sharing din Madrid, aceasta inovatie ar putea cuceri si alte orase din intreaga lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri