Renault va incepe sa produca a treia generatie a modelului Clio si in Turcia de la finele anului 2007, a declarat directorul regiunii Euromed de la Renault, Luc Alexandre Menard. "Suntem decisi sa crestem activitatile noatre legate de inginerie si cercetare la compania Oyak - Renault. Pe langa aceasta am hotarat sa crestem proportia pieselor de schimb produse local, pana la 80% in 2009", a spus Menard, conform NewsIn.

Oyak - Renault va investi 183 milioane euro anul acesta, iar anul trecut a avut o cifra de afaceri de 2,2 miliarde euro, din care 1,7 miliarde au venit din exporturi.

Renault a fost anul trecut marca auto numarul 1 iin Turcia, cu vanzari de 59.400 de automobile care i-au asigurat 15% din piata. Uzina Renault din Turcia are o capacitate anuala de productie de 170.000 de masini si produce generatia a doua a modelelor Clio si Megane.

A treia generatie a lui Clio a aparut pe piata europeana in 2005, iar in Romania a fost lansata oficial in primavara lui 2006. In prezent, Renault produce Clio III in Franta, iar anul trecut a vandut aproape 600.000 de unitati Clio pe plan mondial, cifra care include si automobilele din a doua generatie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Aceste mașini au cele mai mari rate ale mortalității șoferilor
Setari Cookie-uri